Mittaus tulee varmasti paljon vaikeammaksi kun yrittää mitata samalla nestettä valuttaen. Tällöin järjestelmään ei jää ilmaa, joka vaimentaisi pumpun aiheuttamia värinöitä ja mittarin neula tulee pomppimaan kohtuu paljon. Mutta voisihan tuota vielä yrittää...
Mutta näin se pitää suorittaa, mikäli haluaa vibrapumpullisella koneella säätä uutonaikaisen paineen ristretolleen tarkasti kohdilleen (sillä vibrassa tosiaan se virtausnopeus vaikuttaa paineeseen).
Käsittääkseni mikäli Silvialla ei tekisi muuta kuin niitä "standardeja" shotteja, eli tupla siinä 25 sekunnin hujakoilla, pitäisi paine olla suurinpiirtein oikein ihan tehdasasetuksilla. Mutta jos haluaa tehdä ristrettoja taikka "sinkkushotteja", pitää tuon OPV:n avulla leikata paineen nousu (koska näissä tapauksissa se virtausnopeus on pienempi).
Seuraava lainaus
täältä.
"Remember that for a true double, all this OPV stuff is irrelevant because the flow rate of the pump is such that the pressure is 9 bar at that volume. Only for ristrettos will you see any difference. Or to put it another way, if you pull true doubles, the OPV isn't supposed to open. For that matter, some very good machines (e.g., the Salvatore) don't have an OPV at all because they assume any serious barista would only pull doubles."