Aika hiljaista näyttää olevan ainakin tämän topicin kohdalla...
Tuota, ei tämä foorumi ihan muutaman tunnin vasteajalla kysymyksiin vastaa...
Ennen hankintaa yritin tutkia sen laatua ja luulen saaneeni suht laadukkaan keittimen kohtuuhintaan. Kommentoikaa vapaasti tuota hankintaani.
Ko. laite on ilmeisesti "Gaggia Coffee Deluxe in a Classic look-alike casing". Eli Gaggian lähtötason malli, järeämmässä kotelossa. Se on siis yksiboilerinen keitin, ja siinä ei ole 3-tieventtiiliä. Sitä en tiedä onko siinä ylipaineventtiiliä, vähän epäilen että ei?
Noita on myyty ilmeisesti alkaen 200 eurolla uutena, joten kauppasi vaikuttaa ihan... no, normaalilta. Mikään huippulöydös se ei ole, koska ainakin ulkomaisista kaupoista voi tuolla hinnalla onnistua nappaamaan todella laadukkaankin keittimen asiaa ymmärtämättömältä myyjältä. Mutta ei ollenkaan huono hankinta tuohon hintaan!
Jos hankit asiallisen myllyn ja syötät laitteille laadukkaita papuja, niin ulos pitäisi harjoituksen jälkeen tulla erittäin kauniita shotteja. Jos siinä ei ole ylipaineventtiiliä niin voivat olla hieman teräviä, mutta hyviä joka tapauksessa.
Olen huomannut, että espresson puserruksen jälkeen jos jättää kupin suodattimen alle ja käynnistää höyrytyksen lämmityksen, niin suodattimesta liruu vielä kahvia jonkin verran kuppiin. Onko tämä oire jostain viasta vai ominaisuus?
Se johtuu siitä, että kahvaan jää painetta. Siellähän on siis 10 barin luokkaa oleva paine uuton aikana, ja kun pumpun sammuttaa niin uuttopään ja kahvikakun väliin jää paineenalaista vettä, joka hiljalleen valuu kakun läpi. Myös jos kahvan nappaa varomatta pois, voi saada kuumaa vettä ja kahvimöhnää silmilleen. Jos koneessa olisi 3-tieventtiili, niin vesi laskettaisiin uuton päätteeksi pois erillistä poistoputkea pitkin.
Se maistuu kitkerälle lähinnä siksi että vesi on lillunut möhnien seassa ihan liian kauan ja purut ovat muutenkin jo antaneet kaiken hyvän sisällön pois, jäljelle jää lähinnä tuhkakuppia muistuttavia aromeja. Tästä syystä muutenkin kannattaa espressot katkaista ajoissa, ne loppulirut kun helposti ovat aika pahaa tavaraa.