Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.
Huippupaahtimo Wendelboe tankkaa myytävät pussit typellä. Parantaa kuulemma säilyvyyttä. Sen verran kurko ukko kyseessä etten kyseenalaista hänen näkemystään.Millähän kaasulla nää bulkkipaahtimot pilaa kahvinsa?
Tämä herättääkin kysymyksen, että onko se suojakaasu se pahin asia, vai onko kaasuun pakattu kahvi ostettaessa yleensä jo niin vanhaa, että sitä ei pelastaisi se kuuluisa Erkkikään?
Usein esitetty väite (jota en itse ole koskaan testannut) on, että suojakaasu pavut ovat heti paketin avauksen jälkeen kuin tuoreita, mutta sitten vanhemesivat todella nopeasti, että muutaman päivän päästä jo vanhan makuisia.
Automaatissa tuota ilmiötä ei niin helposti huomaakaan. Kunnon manuaalivehkeillä sen huomaa kyllä heti. Itselläni oli testissä huippuluokan automaatti ja ihan ok espressoa sillä saa. Mutta se taso ei vaan enää nouse siitä "ihan ok"-tasosta mihinkään. Kalliita papuja ei kannata käyttää. Kone ei vaan saa revittyä niistä kaikkia vivahteita irti. Vaaleat espressopaahdot jäivät selkeästi ali- tai yliuuttuneeksi.
Eipä tuo nyt ole kovin kallista kokeilla; ostakaa kaksi pussia Lidlinpapuja, toisen avaatte tänään, teette kahvit, ja siten huomenissa, tai jos ei meinata moista uskoa, vaikka kolmen päivän päästä tehdään verrokit kummastakin pussista, sekä avatusta että silloin avattavasta - Helppoa ja halpaa.