Ristretto
Kahvikeskustelu => Baristatekniikka => Aiheen aloitti: vissymies - Joulukuu 09, 2023, 18:06:35 ip
-
Tästä on välillä käyty täälläkin keskustelua, mutta nyt asiaan on perehdytty vähän tieteellisemmilläkin menetelmin:
https://arstechnica.com/science/2023/12/study-why-a-spritz-of-water-before-grinding-coffee-yields-less-waste-tastier-espresso/
-
Joo, Hofmanenkin videota tuosta pukkasi.
https://www.youtube.com/watch?v=nLnB99VJ0HE
-
Kohokohdat Hoffmannin videosta: Veden lisääminen papuihin ennen jauhatusta vähentää tutkimuksen mukaan partikkeleiden staattisuutta, mutta yllättäen myös vastakkaisten varauksien partikkeleiden kiinnitymistä toisiinsa, eli jauhatuksessa on vähemmän "sähköpaakkuja". Sopiva kostututussuhde on 18 g papuja ja 0,36 g vettä, jossa on vettä todennäköisesti paljon tavanomaista enemmän.
-
Minusta jännintä oli että uuttoajat pitenevät paljon vedenlisäyksellä, tai sitten eivät, riippuen myllystä -ja Hofmanen pyytääkin ihmisiä kokeilemaan omaansa, ja kertomaan tulos.
-
18 g papuja ja 0,36 g vettä, jossa on vettä todennäköisesti paljon tavanomaista enemmän.
Tää ei nyt auennut mulle. Vettä, jossa on tavanomaista enemmän vettä? ;D ???
-
Tää ei nyt auennut mulle. Vettä, jossa on tavanomaista enemmän vettä? ;D ???
Sanotaan vaikka näin:
Sopiva kostututussuhde on 18 g papuja ja 0,36 g vettä, jossa suhteessa on vettä todennäköisesti paljon tavanomaista enemmän.
Eli jos tavanomainen papujen kostuttamiseen käytetty vesimäärä on riittänyt näkyvän staattisuuden poistamiseen puruista niin tutkimuksessa ehdotettu suhde sisältääkin enemmän vettä suhteessa papuihin. Videossaan Jim taisi kuvata muutosta siten, että kun hän oli aiemmin tottunut yhteen vesipullon suihkaukseen niin tutkimuksen suosittelema määrä olisikin kolme suihkausta vettä.