Vielä itse operaatiosta: aluksi pitää todeta, että tämä oli kyllä viimeinen kerta kun riisiä myllyyni laitan. Minulla ei ollut pehmeämpää pikariisiä, joten käytin ihan tavallista. Kun mylly rouhi riisiä oli ääni todella karmaiseva - riisi kun on paljon kovempaa kuin kahvipavut.
Jauhatus oli varsin karkea, koska hienommalla mylly jumahti. Karkealla jauhatuksella läpi tuli kokonaisia jyviä. En todellakaan tykkää ajatuksesta, että kokonaiset jyvät muljautuvat terien välissä ja ehkä vääntävät niitä kieroon. Lisäksi noin karkealla riisi lensi ulos myllystä melkoista vauhtia ja sotku oli kohtuullinen.
Näistä syistä en itse suosittelisi riisiä. Ainakin tavallinen riisi on niin kovaa kamaa, että sen laittaminen myllyyn ei välttämättä ole pidemmän päälle täysin harmitonta. Lisäksi kaikkine huuhteluineen ja loppusiivouksineen operaatio ei vaikuttanut juurikaan nopeammalta kuin myllyn avaaminen, ja lopputulos kuitenkin oli selvästi huonompi. Ja lopuksi, myllyn näprääminen on kivaa, kun taas sen karsean jyrsinnän kuunteleminen ei.
Olen aikaisemmin kokeillut pikariisiä Minimokassa. Muistakuvani on, että se ei ainakaan kuulostanut ihan yhtä pahalta...