Miettimään mitä asiaa?
Ylipäätään sitä, että miettivätkö suomalaiset kahviloissaan kahvinsa makua. Edes yksinkertaisella tasolla: " tässä paikassa kahvi oli parempaa kuin edellisessä, mistähän tämä voisi johtua. " esmes.
Myös, että onko sille työnarkomaanille aina pakollinen vaihtoehto se mukaanotettu pahvimukillinen teollisuus tököttiä vaiko voisiko hän paneutua pariksi minuutiksi paremman kahvin juontiin ja saada siitä ihan uutta energiaa.
Olen kyllä huomannut, että näitä ihmisiä kyllä löytyy jotka haluavat hetken tuijottaa sitä kuppia ennen nauttimista ja sen jälkeen ja ajatella miltä se juuri maistui, mutta valtaosa tuntuu edelleen olevan tyytyväinen perinteiseen suodatinkahviin maidolla ja sokerilla. Toivottavasti tämä saataisiin kääntymään parempaan suuntaan niin kahvilakulttuuri ja "paremman " kahvin kulutus kääntyisi kasvuun.
Itse henkilökohtaisesti huomaan, että välillä kun olen kuluttanut suuret määrät perus suodatinkahvia niin espresso tujauttaa aina uudestaan voimakkuudellaan ja virkistää koko olemusta.
Toki varsinkin papuja ostettaessa makua painotetaan, mutta on kyllä pakko myöntää että ostaessani papuja joidenkin ihmisten mukaan papulaatu A maistuu esim. pähkinältä, multamaiselta ja ties miltä, en minä ainakaan löydä näitä makukokemuksia omasta kahvistani. Vielä? Voineeko johtua vain kokemattomuudesta makujen maailmasta ja siitä etten ole vielä kerennyt kokeilla tarpeeksi montaa erilaatuista papua tarpeeksi montaa eri kertaa?
ai olenko ihan väärässä?
Ei, et ole väärässä, nyt kun mietin niin taisin kyllä muotoilla kysymyksen hassusti. :p Tottakai asioiden vertailu, mistä lähtökohdasta tahansa mihin lopputulokseen ikinä on helpompaa kun tiedetään mistä puhutaan eikä vain ympäripyöreästi käsitellä kokonaisuuksia.