Uusi tuttavuusKauppakeskuksessa oli six pot coffeen kahvin myyjä, jolla oli tarjolla noin neljää tai viittä kahvia. Yksi kahveista oli selkeästi suodatinkahvi, pari muuta oli nimeltään sellaisia että tuskin on espressoon tarkoitettuja (saunakahvi tms.). Kysyin myyjältä kuitenkin, että jos löytyy papuina jotain väliamerikan kahvia, joka sopii espresson tekoon. Hän tarjosi minulle pari viikkoa sitten paahdettua gerillakahvia.
200g pussi maksoi kympin, eli varsin arvokasta kahvia. Uteliaisuuttani kuitenkin ostin.
Pavut ja paahtoPavut ovat varsin tummiksi paahdettuja, ehkä pussin "espressopapu" perusteella se on myös odotettuakin. Öljyt pinnassa, mutta ei selkeitä pisaroita. Jauhatus on sähköisempää kuin hasbeanin vaaleammat paahdot.
UuttoEnsimmäinen uuttoyritys meni pahasti metsään, n. 16g kahvia, 35 sekunnin uutto ja noin 20g nestetä. Jatkoin kahvia kuumalla vedellä, kun en viitsinyt heittää pois. Tummaa cremaa tuli ihan kiitettävästi.
Myöhemmin illalla oli uuden yrityksen aika. Myllyä oli säädetty karkeammalle ja nyt vain n. 15g kahvia. noin 20-25 sek uutto, jonka lopetin kun kuppiin näytti silmämääräisesti tulevan liian pitkä uutto. Kyseessä oli kuitenkin optinen harha, kupissa oli vain 24g nestettä, loppu oli iso määrä cremaa. Kuvassa cremasta jo puolet poistunut. Ennen maistelua lisäsin myös tähän kuppiin hieman kuumaa vettä, jotta nesteen määrä olisi lähempänä 30grammaa.
Maku ja mielikuvatMaku oli hyvin tumman kahvin makuista. Hieman ehkä tupakkaa ja tummaa suklaata. Yhtäkkiä muistikuvat tulivat mieleeni: Monsoon malabar! Hillitön crema, samat maanläheiset, tummat makuvivahteet. Toisaalta maussa on paljon yhtäläisyyttä cafetorian Gran Palomar espresson kanssa. Kumpikaan ei ole suosikkejani, enää. Nykyisin pidän enemmän vaaleammista paahdoista.
Niinpä: Jos sinulle maistuu em. tummantyppinen paahto, niin ensimmäiselle hakijalle _annetaan_ avattu pussi, jossa noin 160g papuja jäljellä. Noudettavissa meilahdesta, privaattiviestillä saa puhelinnumeron, jotta voi tekstata/soittaa sopiaksesi tarkemmin noutoajankohta. Toki odotan noutajan kirjoittavan oman arvionsa kahvista tähän lankaan.