Mä kyl Elektran jousella annoin tulla koko vivullisen kuppiin, ja sit sihdissä olevaa purua säätelemällä sain sen nousun haluttuihin aikoihin (ylhäällä ni tietty määrä kupissa).
Koskaan alta oo vetänyt kesken kaiken.
Ymmärsinköhän mä ihan oikein Oskua tässä?
Mä taas en ole en Astorialla enkä Stregalla koskaan pästänyt koko männällistä kuppiin...täytyykin koittaa paljonko se Astorialla on ;-)
Edith:
No joo -kokeilin: annoin tippua loppuun asti. En saanut Marzoccon "tieteelliseentarkaan" lasiin kuin 30ml vivaan, ja se painoi 34,2g -17,5g puruilla. Eli suhde olisi ok, jos vartoisi loppuun.
Keitin sitten normikahvini, jonka katkaisen kun kahvi alkaa vaaleta, samalla purumäärällä. Sain 21,3g kahvia, eli uuttosuhteeni on melko metsässä. Katsoin mikä oli aika tuolla omalla normillani, niin se oli melko tarkkaan se 30s. Viimeksi olen näitä katsellut varmaan vuosi sitten, ja sitä edellisen kerran kun kone vaihtui ;-)
Heh, tuossa tyypiltä 55s, kahvan nostosta ja silti ottaa kesken pois...
http://www.youtube.com/watch?v=5juxrzVdFOA