Tämä paha? ;DEli?
Nyt jäitä hattuun ja rupea hommiin. Olet ostanut laitteen, opettele nyt käyttämään sitä.
Tuo painekahva tarkoittaa mekanismia, joka on nykyisin hyvin yleinen kevyemmän pään keittimissä. Kahvassa on pieni reikä, joka vastustaa veden virtausta. Virtauksen vastustus ei siis synny pelkästään tiukasta kahvikakusta, vaan myös kahvasta itsestään. Painekahva on sallivampi jauhatuksen ja tamppauksen suhteen. Se antaa siis aloittelijalle (tai laiskalle...) paljon anteeksi. Se antaa myös papujen tuoreudelle anteeksi. Vastapainoksi se vähentää käyttäjän mahdollisuutta kontrolloida uuttoa. Tämä on tietysti tarkoituskin, moni käyttäjä haluaa pelkästään kupin espressoa - ja siinä kaikki. Mutta painekahva ei myöskään anna mahdollisuutta ottaa pavuista "kaikkea irti". Painekahva hieman tasapäistää kahvia. Olen itse kuvannut, että painekahvan kahvista puuttuu se viimeinen "raikkaus".
Siis painekahva helpottaa OK juoman valmistamista, mutta sillä ei saavuta huipputasoa. Tosin ei sillä myöskään tule helposti epäonnistumisia.
Tuo Dremel-kommentti tarkoitti sitä, että voit lähteä leikkimään metallisorvaajaa ja poistaa poraamis-/sahaamis-/hiomismenetelmällä painekahva-ominaisuuden omasta kahvastasi. Kannattaa varmistaa etukäteen, että varaosakaupasta saa uuden ehjän kahvan tilalle (ja mihin hintaan!), jos metallimiehen työ vahingossa pilaa koko kahvan. Ja totta kai koko koneen takuu + muu kuluttajansuoja loppuu siihen paikkaan.
Mutta tosiaan, sinä olet ostanut ensimmäisen koneesi. Opettele nyt ensin kävelemään ja sitten vasta juoksemaan. Eli, opettele nykyinen koneesi ja myllysi, tule sinuiksi niiden kanssa. Opit tuntemaan papujen käyttäytymistä ja jauhamisen karkeuden merkitystä. Keskity nyt sopivan jauhamiskarkeuden ja uuton "tiukkuuden" löytämiseen. Painekahvallinen, hyvälaatuinen thermoblock-keitin ja Krupsin mylly on helppo tapa kokeilla espresson valmistusta. Tällä tavoin saat kahvia, jonka laatu ylittää suurimman osan tämän valtakunnan kahviloiden espressoista. Ihan hyvä tilanne siis. Jos tämä riittää sinulle, niin hyvä juttu. Jos espresson valmistamisen kärpänen iskee, niin sitten on helppo jatkaa harrastustaan eteenpäin.