Mielestäni yleisin syy vinoon valumaan on joko koneen/grupon kallistumassa taikka sitten itse nokan rakenteessa. Tamppauksella tms. en oikein usko olevan suurta vaikutusta - tai jos tuota kahva/koururakennetta tarkastelen niin en äkkisiltään oikein näe miten se voisi vaikuttaa?
Mikäli asettelette konetta vaateriin, niin kannattaa katsoa vaateri gruposta taikka portafiltterin nokista. Oma koneeni runko on hieman vinossa gruppoon nähden ja jos grupon laittaa vaateriin on kone ihan aavistuksen vinossa (tämä siis toki riippuu koneesta).
Alla esimerkki yhdestä nokastani. Kuten näkee, ei kyseessä ole mitenkään "hienomekaaninen" tuote vaan aika rouhean näköinen tapaus jopa. Kyseisessä nokassa on pieni vaakasuora pätkä ennen nokkiin jakautumista ja näin ollen kahvin pitäisi tulla tuohon jakokohtaan tamppauksesta tms. riippumatta aina "keskeltä" mikäli kone ja kahva on suorassa. Kuitenkin, mikäli sattuu tekemään ristrettoa tms. hitaasti ja pienellä virtauksella alkavaa kahvia, niin alussa käy helposti niin, että kahvi päättääkin virrata vain toisesta nokasta ja vasta kun virtaus tarpeeksi voimistuu alkaa sitä lirumaan toisellekin reunalle.
Laitetaan loppuun vielä "perhepotretti". Vasemmalta: "nimetön" sinkkunokka mallia suora, Izzon tupla, Quickmillin tupla, "geneerinen" tupla ja Quickmillin sinkku. Tuo Izzon tupla on sen verran pieni, että sillä saa tuplan valutettua helposti yhteen pieneen kuppiin.