Ristretto
Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: hsm - Syyskuu 14, 2021, 17:37:58 ip
-
https://www.hs.fi/ruoka/art-2000007977261.html
-
Mitä siinä sanotaan? Mikä nyt on loppumassa, kun sitä ei ole läntisen Siperian niemimaan suurimman tuppukylän pikkukahvilassa :D
-
Mitä siinä sanotaan? Mikä nyt on loppumassa, kun sitä ei ole läntisen Siperian niemimaan suurimman tuppukylän pikkukahvilassa :D
Siellä sanotaan että capuccinot tehdään vääränlaiseen (lue: ei niin hyvänmakuiseen) vaahtoon, johon on helpompi tehdä nättejä kuvioita sosiaalista mediaa varten.
-
Se tuskin ruokatoimittajia haittaa että caput tehdään nykyisin hirveisiin salattikulhoihin.
-
On tuossa pitkään menty tietä alaspäin, cappuccinoa ei oikeastaan saa juuri mistään, ellei itse tee.
Se on joko flat white ja cappuccinon välistä, tai sitten suoraan latte.
Aikoinaan jo ihmettelin kun kysyivät tiskillä, että minkä kokoinen cappa? Jos vaikka oikean kokoinen, 1/3 espresso sit "vaahtokansi". Sanoisin jos haluan siihen jonkun rosettan, joutsenen tai minkä tahansa, silloin ottaisin sen latten.
Jutun baristat kuitenkin rautaisia ammattilaisia.
-
Mitäs maitoa käytätte cappuccinossa, jos kotona teette?
Huomasin jonkin aikaa sitten lähikahvilan käyttävän Arlan Cafe -maitoa (UHT) ja otin kotiin testiin. Sai niin paljon paremman koostumuksen ja vaahdon kuin normaali kevyt- tai edes täysmaidon kanssa. Oli myös makeampi.
Mainittakoon, että laitteena on La Pavoni Professional.
-
Tänään Turun Hansakorttelin Roberts Coffeessa saatu cappu oli mauton ja maitonen. Muistutti tavallisen & laihan kahvi+maito- makumaailmaa. Ei jatkoon.
Nyt odottelen, että https://www.espresso-international.de/espresso-toraldo-linea-no-10-arancio-1000g-bohne (https://www.espresso-international.de/espresso-toraldo-linea-no-10-arancio-1000g-bohne) varastoon tulee tuorempaa paahtoa.
PS Onko OskuK:lla antaa jotakin toista vinkkiä napolialiseen paahtoon.
-
Mulla on nyt myllyssä Meksikova (https://www.espresso-international.de/passalacqua-espresso-mexico/)
-
Tänään Turun Hansakorttelin Roberts Coffeessa saatu cappu oli mauton ja maitonen. Muistutti tavallisen & laihan kahvi+maito- makumaailmaa. Ei jatkoon...
(https://img.aijaa.com/t/00783/15006674.t.jpg) (https://aijaa.com/tqs4Pm)
Tuolta näytti Tampereen Ratinan Robertsin versio flat whitesta pari päivää sitten. Kupin pohjalla sentin verran kylmää lirua.
Täälläkin menossa iso pussillinen Passalacquaa, mutta Cremadoria. Tykkään varsinkin maitojuomissa. Mehari oli itselleni vähän turhan jyrkkää, mutta tuli ehkä tehtyä kahvi vähän turhan suurella kahvimäärällä (yleensä jotakin välillä 16-18gr). Tuota Oskun ehdottamaa meksikolaista pitääkin testailla seuraavaksi.
-
Alkuaikoina tein kahvit 7/8-14/16g sääntöä noudattaen (tiukkapipoisesti, muistelen :P :P). Nykyään capput 7..10g pavusta riippuen. Muistaakseni TKP pavuilla jopa 21g papuannoksia. Eli alussa reseptin mukaan, sitten oman kokemuksen & makutottumuksien mukaan.
-
Mulla on nyt myllyssä Meksikova (https://www.espresso-international.de/passalacqua-espresso-mexico/)
Näyttäisi olevan vikapäivä runsaa 2 v:n päässä: Art.-Nr.: 10120
MHD: 12/2023
Yleensä se on paahtopäivä + 2v, mitenkähän tuossa?
Miten on, ovatko päiväykset paketissa ja luettelossa pitäneet yhtä?
-
Enpäs ole tutkinut sen paremmin, näemmä omassani Giu, eli kesäkuu.
Sinänsä juu metkaa jos on yli 2v....panee epäilemään että n 2,5vuotta heidän aikansa....