Voisihan ne tietysti rasvata kevyesti ennen paahtoa. Voin sijaan tekisi kyllä mieli käyttää jotain miedomman makuista, kuten esim. rypsiä.
Marinoin herneitä seesam öljyssä (joka oli parhaiten kuumuutta kestävä öljy mitä löysin kaapista) ja paahdoin herneet hitaasti ja miedosti. Pöllyäminen väheni selvästi, mutta ei kadonnut.
Aeropressillä tuli taas hernekahvit, jossa seesamin maku kyllä tuli esiin. Ehkä se oli aeropressinä kuitenkin parempi ilman, rai ainakin lähempänä kahvia se maku ja se body tuli jotenkin kivemmin esiin. Paahtokin saattaa vaikuttaa toki paljon tähän.
10g (normisti samassa VST sihdissä 20g) melko isoksi suodatinkarkeudeksi jauhettua (joskin distribuutiosta näki, että oli hienompaa) sai valutettua oikein nätisti 25g hernespresson. Cremaa ei ollut yhtään, vaan jo valuiessa tuli kokonaan nestemäisenä pihalle. Tiputti jännästi, kun taas cremahan valuu smoothisti.
Hernespresson maku oli kuin voisi kuvitella millainen vahvalla herne aeropressillä olisi. Ei mitään mielenkintoista mitä espressomenetelmä antaisi siihen.