Ristretto

Kahvikeskustelu => Muu kahviaiheinen keskustelu => Aiheen aloitti: tirofaux - Marraskuu 06, 2009, 08:22:41 ap

Otsikko: HS.fi - Testissä Helsingin erikoiskahvit
Kirjoitti: tirofaux - Marraskuu 06, 2009, 08:22:41 ap
Kahviloita on mainittu jutussa laidasta laitaan. La Torrefazione ja Kaffecentralen näyttävät keränneen huomiota.

http://www.hs.fi/artikkeli/Testiss%C3%A4+Helsingin+erikoiskahvit/1135250502633

Asia on esillä myös HS:n Nyt-liitteessä.
Otsikko: Vs: HS.fi - Testissä Helsingin erikoiskahvit
Kirjoitti: akallio - Marraskuu 06, 2009, 10:30:05 ap
Kerrankin asiallinen juttu espressosta. Arviot vastasivat aika tarkalleen omaakin käsitystä ko. kuppiloista. Tosin näkemys "kaakaojauhe on ehdoton no-no cappuccinossa" on ehkä enemmän oma mielipide. Huomattavasti isompiakin no-no juttuja kun kuitenkin löytyy.
Otsikko: Vs: HS.fi - Testissä Helsingin erikoiskahvit
Kirjoitti: Teme - Marraskuu 06, 2009, 11:21:06 ap
Oli tosiaan kiva lukea artikkeli. Hyvin, hyvin harvoin olen törmännyt kotimaiseen artikkeliin jossa kirjoittaja tuntuu oikeasti tietävän kahvista. Tämä on yksi. Ja vielä melko laajalevikkisessä julkaisussa ;)

T. Teme
Otsikko: Vs: HS.fi - Testissä Helsingin erikoiskahvit
Kirjoitti: samppo - Marraskuu 06, 2009, 14:20:05 ip
Tämä juttu oli oikeasti hyvä verrattuna esim. juuri siihen kuningaskuluttajan espressoautomaatti testiin. Tässä kirjoittja oli oikeasti kiinnostunut espressosta, eikä mikään naapurin veljen kaiman täti jolla on espressomasiina vintillä. ;D
Otsikko: Vs: HS.fi - Testissä Helsingin erikoiskahvit
Kirjoitti: Juqi - Marraskuu 06, 2009, 14:24:35 ip
Itsellä myös samansuuntaisia kokemuksia ko. kahviloista. Hyvää jutussa oli myös se, että kahveja todella arvosteltiin (ei siis kehuttu kaikkia) eikä myöskään vain tyydytty sanomaan "hyvää" tai "pahaa" ja myös analysointiin makuja. Saattoi peruslukijilta kuulostaa hifistelyltä.
Otsikko: Vs: HS.fi - Testissä Helsingin erikoiskahvit
Kirjoitti: migu2 - Marraskuu 06, 2009, 14:25:48 ip
Tämä juttu oli oikeasti hyvä verrattuna esim. juuri siihen kuningaskuluttajan espressoautomaatti testiin. Tässä kirjoittja oli oikeasti kiinnostunut espressosta, eikä mikään naapurin veljen kaiman täti jolla on espressomasiina vintillä. ;D

No tämä kommentti mielestäni paljasti jotain kirjoittajasta "La Torrefazionessa kahvi paahdetaan paikan päällä special grade -pavuista". Ensinnäkin sehän on speciality grade ja toisekseen kaikki vähänkin paremman luokan paahtimot käyttävät speciality grade -kahveja. Ihan kuin La Torre olisi ainoa joka niitä käyttää...

Mun mielestä paras henkilö tuommoista arviota olisi tekemään joku ulkomaalainen kokenut barista, joka pystyy vertaamaan tasoa vaikkapa muihin pohjoismaihin.
Otsikko: Vs: HS.fi - Testissä Helsingin erikoiskahvit
Kirjoitti: akallio - Marraskuu 06, 2009, 14:28:34 ip
No tämä kommentti mielestäni paljasti jotain kirjoittajasta "La Torrefazionessa kahvi paahdetaan paikan päällä special grade -pavuista". Ensinnäkin sehän on speciality grade ja toisekseen kaikki vähänkin paremman luokan paahtimot käyttävät speciality grade -kahveja. Ihan kuin La Torre olisi ainoa joka niitä käyttää...

No enpä tiedä. Helsingin kahviloissa kuitenkin käytetään lähinnä italialaisia bulkkipaahtoja ja eiköhän ne ole paahdettu aika paljon halvemmasta kahvista. On se siis siinä mielessä mainitsemisen arvoinen asia.
Otsikko: Vs: HS.fi - Testissä Helsingin erikoiskahvit
Kirjoitti: Markus - Marraskuu 06, 2009, 14:50:37 ip
Paperilehdessähän oli kaksi juttua, jotka olivat eri henkilöiden kirjoittamia. Mainittu speciality grade -kommentti oli pääjutusta, jonka kirjoittajat eivät kirjoittaneet niinkään kahvista kuin kahviloista. Kainalojutussa arvioitiin kahvia eikä esitelty interiöörejä. Sen kirjoittaja on 18-vuotias kahvientusiasti, josta voisi kuvitella että kuullaan vielä kun kerran noin nuorena ottaa perusasioita haltuun.
Kävittekö vilkaisemassa hänen blogiaan muuten? coffee-crusade.blogspot.com
Otsikko: Vs: HS.fi - Testissä Helsingin erikoiskahvit
Kirjoitti: akallio - Marraskuu 06, 2009, 15:07:31 ip
Sen kirjoittaja on 18-vuotias kahvientusiasti, josta voisi kuvitella että kuullaan vielä kun kerran noin nuorena ottaa perusasioita haltuun.

Ohhoh, Suomessa on kahviharrastajia jotka eivät ole tämän foorumin aktiiveja... :)
Otsikko: Vs: HS.fi - Testissä Helsingin erikoiskahvit
Kirjoitti: Juqi - Marraskuu 06, 2009, 15:42:37 ip
"I work at La Torre once in a while on Saturdays." Riippumatonta tutkimusta ;D
Otsikko: Vs: HS.fi - Testissä Helsingin erikoiskahvit
Kirjoitti: Markus - Marraskuu 06, 2009, 16:28:48 ip
Tuohon varsinaiseen testikierrokseenhan Torre ja Kaffecentralen eivät kuuluneetkaan muuten kuin ikään kuin verrokkeina. Ja siihen nähdenhän Torrea ei nyt hirveästi edes hypetetty; tekstissä mainittiin laadun vaihtelevan.

Tämänkokoisissa ympyröissä on pahan jäävätä itseään tai poistaa kantakuppilaansa tekstistä vaikka sinne olisi työsuhteentapainenkin.
Otsikko: Vs: HS.fi - Testissä Helsingin erikoiskahvit
Kirjoitti: tirofaux - Marraskuu 06, 2009, 16:51:20 ip
"I work at La Torre once in a while on Saturdays." Riippumatonta tutkimusta ;D

Ellen nyt aivan erehdy niin kyseinen henkilö
- on löytynyt tiskin takaa muulloinkin kuin lauantaisin
- toteuttaa latte arttia varsin taidokkaasti
Otsikko: Vs: HS.fi - Testissä Helsingin erikoiskahvit
Kirjoitti: migu2 - Marraskuu 09, 2009, 13:39:27 ip
"Café Posto
Omistajat, portugalilainen André Demony ja italialainen Stefano Rigatelli, päättivät pistää oman paikan pystyyn, kun Helsingistä ei tuntunut saavan kunnon espressoa. Ideana oli kunnon kahvi ja kaksi makeaa leivosta: yksi Italiasta, toinen Portugalista.

Vilkuilen listaa, enkä löydä tavallisen suodatinkahvin hintaa.

"Meillä ei myydä tavallista kahvia, koska tämä ei ole tavallinen paikka", Demony selittää."


Itseäni ihmetyttää tämä italialaisten (ja tässä tapauksessa myös portugalilaisen) "ahdasmielisyys" koskien suodatinkahvia. Suodatinkahvi hyvin tehtynä laadukkaista pavuista on erikoiskahvi siinä missä laadukas espressokin (omasta mielestäni).

Otsikko: Vs: HS.fi - Testissä Helsingin erikoiskahvit
Kirjoitti: julehti - Marraskuu 09, 2009, 13:47:32 ip
Itseäni ihmetyttää tämä italialaisten (ja tässä tapauksessa myös portugalilaisen) "ahdasmielisyys" koskien suodatinkahvia. Suodatinkahvi hyvin tehtynä laadukkaista pavuista on erikoiskahvi siinä missä laadukas espressokin (omasta mielestäni).

Jos paikan pitäjät eivät pidä itseään hyvän suodatinkahvin asiantuntijoina, parempi näin. Helsingistä saa varmaan muualta suodatinkahvia.
Otsikko: Vs: HS.fi - Testissä Helsingin erikoiskahvit
Kirjoitti: akallio - Marraskuu 09, 2009, 13:50:45 ip
Itseäni ihmetyttää tämä italialaisten (ja tässä tapauksessa myös portugalilaisen) "ahdasmielisyys" koskien suodatinkahvia. Suodatinkahvi hyvin tehtynä laadukkaista pavuista on erikoiskahvi siinä missä laadukas espressokin (omasta mielestäni).

Samaa mieltä. Toki jos haluaa tarjota vain laadukasta kahvia ja resurssit ovat rajalliset, niin silloin joutuu keskittymään pelkästään tiettyyn menetelmään.
Otsikko: Vs: HS.fi - Testissä Helsingin erikoiskahvit
Kirjoitti: Pentu - Marraskuu 09, 2009, 20:07:22 ip
Meillä oli vieraana kolleega Italiasta ja hän ei kerta kaikkiaan juonut kahvia täällä ollessaan.

Mutta kuultuaan harrastuksestani kertoi ihastuksissaan muille, miten oli hämmästynyt jonkun tekevän kahvia SILLÄ oikealla tavalla. En voinut kuvitella, että minua niin harmittaisi jonkin toisen puolesta, ettei meillä ole täällä tarjolla kunnon kahvilaa.