Tule joskus maistamaan, voit yllättyä.
Joo kyllä pavonikahvi on vertailukelpoista...minunkin luona voi käydä maistamassa, jos tänne Itä-Suomeen on joskus asiaa.
Kyllä mie sen preinfuusion, lämmön ja paineprofiilin teen siinä, kun joku compuutterikin.
Hmm... Preinfuusio, toki halutessa (itse teen aina). Lämpöprofiili on hieman - no joo -, paineprofiili ja virtaus taas toteutuvat kahvin karkeuden ja tamppauksen sekä kahvan käytön kautta. Veden määrääkin on helppo säädellä. Toki homma menee näppituntumalla, eikä sillä sellaiseen ihan tarkkaan toistettavuuteen pääse. Jos tarkoilla antureilla mittaa, on vaihtelevuus varmaan suuri.
Kyllä se on monipuolinen laite. Ainoa miinus on mielestäni kapasiteetti. Neljä shottia on milleniumkoneella ehdoton maksimi. Olen yhä varmempi siitä, että muita keittimiä en espressolle kaipaa. Pavoni on vain niin tyylikäs ja hyvä. Jos joskus tarvii isommalle porukalle kahvia, voi käyttää muita metodeja....
Mutta sitten, vaikka tuossa Decent Espressossa on noi profiilit ja periaatteessa toistettavuutta toisten löytämiin resepteihin, on aina muistettava, että kahvin tuoreus, jauhatus ja tamppaus sekä ilmankosteus, vaikuttavat lopputulokseen keittimen profilointien lisäksi. No minun, ei tähän pitänyt enää kirjoittaa, mutta kun tuli tuo Pavonin monipuolisuus esille...
Mutta uskon Pavonin monipuolisuudesta huolimatta, että jos PM+VK ottaisit omalla mittailuasenteella tuon Decentin käyttöösi, niin saisit paljon varmemman toistettavuuden shotteihisi, kuin minä tai Tinuri vipukoneillamme. Kummassa on sitten enemmän tyyliä tai fiilistä on taas makuasia.