Ihan vasta hankittuani aeropressin ajattelin että sitä pitää painaa loppuun asti, sitten luin muuta.
Aloinkin käyttämään tätä "painaminen loppuu kun kuuluu suhina" juttua, miettimättä sitä tarkemmin, kelasin sen lopun olevan (kuten Joona jo totesikin) karvasta.
Mutta ihan vettä se on, tai siis siltä maistuu.
Äsken mielenkiinnosta kokeilin Maria Elena's Honey papusia jauhaa eri karkeuteen ja tesmiä.
Jauhoin aina 16g, 85C veteen. Ylös-alaisin-tyyli ja vettä hissukseen vikaan merkkiin asti, lisäkuppi lämmitettynä.
Ensimmäisellä kerralla jauhoin filtteriä karkeampaa (siinä presson ja filtterin välimaastossa) , sain kuppiini 230g kahvia ja 3g suhinan päältä eri kuppiin, tuloksena oli erittäin laihaa kahvia.
Toisella kerralla filtterikarkeus ja kuppiin tuli 200g sekä jälleen tuo 3g, maku sama.
Kolmannella filtteriä hienompaa, ei kuitenkaan espressokarkeuteen, kuppiin tuli 156g ja ylläripylläri vaikka mäntä jäi ylemmäs, niin ylim. painamisella 3g, maku kuitenkin sama.
Ihan jäi mietityttämään pieni flunssani, vaikuttiko se noin pienen määrän maistamiseen, vaikka koitin ryystää ja niistää.
Ensimmäistä tapaa suosin yleensä, ainakin näillä lämmöillä ja purujen määrillä.
Taidan vast edes painaa loppuun saakka, kun sillä ei lopputuloksen kannalta tuntunut olevan juurikaan merkitystä.
Jos muut saavat eri tuloksia, niin sitten pitää odotella nenän aukeamista ja kokeilla uusiksi.