Tässäpä nyt yritys laittaa kuvia myllystä. Terien kuvaaminen ei ole ihan helppoa, enkä viitsinyt laitetta purkaa. Kait näistä jonkun käsityksen saa. Laite ei varmaankaan ole mikään "high-end", mutta mielestäni hyvin edullinen tapa päästä toteamaan itsejauhetun kahvin ja kaupan jauhatuksien välisiä eroja.
AEG on muovisen oloinen, ei mikään keittiön kruunu, mutta lopputuloksena on mielestäni erinomainen espresso. Aikani pähkäilin hienompien laitteiden hankintaa ja päädyin sitten aloittelemaan tällä keittimellä...800? tuntui hiukan liian suurelta summalta aloituskeittimelle ja päädyin kodin-anttilan tarjoukseen 99euroa AEG:stä. Mutteripannun tuotokseen eroa on. AEG tekee pehmeää ja täyteläistä espressoa, mutteripannun karvaus ja hapokkuus on poissa. AEG saa kuppiin n.5mm creman. 3kk olen sitä käyttänyt ja mielestäni on todella hyvä vastine rahalle. Onhan siinä huonojakin puolia, esim: muoviosat kaikki saisivat olla metallia, mitään ei ole mennyt rikki, mutta... Lisäksi maidonvaahdottimen putki on hiukan liian lyhyt, muuten toimii kyllä oikein hyvin. Joskus valuttaa kahteen kuppiin epätasaisesti, voipi olla tamppauksen laadustakin kyse, noh, sen pienemmän voi antaa vieraalle. Mukana tuleva annostelija/tampperi on niin muovinen ja laaduton.
Lidlissä oli edullisia keittimiä. 59euroa ja paineeksi luvattiin 15baria, voisi olla kokeilemisen arvoinen. Keitin tosin oli super-muovinen, mutta 3vuoden takuu sillä oli. Voisi sopia vaikkapa työpaikka-keittimeksi.
Koitetaanpas nyt niitä kuvia...