Mitenkäs jos tässä laiskakin aktivoituisi hiomaan tekniikkaa kohti täydellistä shottia...tai ainakin sinnepäin? No enivei, tämänhetken säädöt koneessa (Brasilia Portofino) näyttävät seuraavaa:
uuttopaine: uuton alkaessa 9 bar ja muutaman sekunnin jälkeen paine nousee 10,5 bariin
boilerin paine: keskimäärin 1,0 bar +/- 0,5 bar
tuloveden paine: 4 bar
Osaako palstan kokeneemmat konkarit antaa mitään ohjeita hienosäätöihin? Tarkoitan lähinnä sellaista, että kannattaisiko esim. pudottaa uuttopainetta hieman alemmaksi niin, että se maksimipaine olisi uutettaessa mieluummin 9 bar kuin tuo 10,5 baria? Vaikuttaako tuo paineen alennus esim. creman määrään? Tällä hetkellä cremaa tulee omaan makuuni jopa liian paksulti vielä viikonkin vanhoilla pavuilla (esim. visitado tai premium esso oma paahtona).