On tullut kokkikoulussa ja töissä testattua mitä ne pesuaineet alumiinille tekee... Erään testin jälkeen kemianopettaja piti sellaisen luennon aiheesta "vain kuumaa vettä alumiinille" että se ei vähällä unohdu. Ja erityisen p_skainen on eri asia kuin huolella kuumalla vedellä pesty vaikka tiedänkin että se kuuma vesi ei kaikkea rasvaa poista.
Sinä luonnollisesti teet, kuten itse haluat ja uskot niihin oppeihin mihin haluat uskoa. Suo anteeksi, mutta nuo ammiksen kemman opettajat eivät todellakaan edusta metallurgian ja materiaaliopin huippuosaamista. Kun katsotaan miten asiat oikeasti ovat, niin alumiinin pintaan ihan itsekseen muodostuva oksidikerros muodostaa tiiviin kerroksen, joka suojaa lähes täydellisesti alumiinipintaa PH:n alueella 3-8,5. Siten lipeää tai hypokloriittia sisältävät pesuaineet ovat ei-ei kamaa. Sen sijaan neutraalit ja jopa fosfaatteja sisältävät keittiön pesuaineet normaaleina pitoisuuksina ovat turvallisia. Siten alumiinikattilalle ei-sopivia ruoka-aineita ovat esim. happamat marjat, raparperi ja tomaatti. Joku paremmin tietävä voi kertoa, onko mutterikahvi tällä "turvallisella" PH-alueella vai ei.
Kuten äyni aiemmin kommentoi, tuo alumiinin saanti mutteripannusta on määrältään kovin olematonta. Ei edes se kiisselin keittäminen alumiinikattilassa meitä myrkytä. Teollisessa roskaruoassa (pikkuleivät, vanukkaat, jne.) saattaa olla alumiinijohdannaisia lisäaineina. Ne, jotka popsivat vatsan happamuutta neutraloivia lääkkeitä (närästyslääkkeet) saavat pillereistään tuhatkertaisia alumiiniannoksia kotikeittiön tuotteisiin verrattuna.