Ensimmäiseksi kannattaa hieman löysätä tavotteita. Jos aeropressistä haluaa espressomaista kahvia ulos, tulee aina pettymään. Espressoa ei tee mikään muu kuin espressokeitin. Mitä aeropress sen sijaan valmistaa parhaimmillaan on itsessään jo ihan pyrkimisen arvoista.
Oma reseptini (lähinnä afrikkalaisille sumpeille) on tällainen
Kahvia ja vettä 1:10 (acf:n kuppi täyttyy mukavasti kun n. 15 grammaa kahvia ja 150 grammaa vettä)
Vesi n. 80 asteista, riippuen vähän mitä mausta haluaa tuoda esiin, joillakin kahveilla uuttolämpötilan nostaminen vähän ylemmäs tuo esiin niitä hyviä voin tapaisia makuja, joskus taas jos haluaa pelkkää hedelmää niin hieman kylmempi vesi käyttöön.
kontaktiaika 1 min. Tästä ei tingitä.
Ennen käyttöä kastelen filtterin ja painan sen läpi kuumaa vettä.
Postista tuli vähän aikaa sitten Coava disk .008. Ihan hirveästi en ole vielä ehtinyt näprätä kyseisen filtterin kanssa. Päästää selvästi enemmän rasvoja läpi ja kahvissa on suutuntuma jotenkin sakeampi ja toisaalta maku on kestoltaan pidempi (liittynee juuri tuohon rasvaan). Coavan alkuperäinen valmistustapa ei tämän uudemman suodattimen kanssa oikein toiminut, ja aeropressiä saa runtata alas oikein voimalla. Kupin pohjalle ei tosin päädy juuri ollenkaan muhjua.
EDIT: Ja JiiTeehän se ehtikin jo ensin