Sinällään aidosti kiinnostava kysymys kuinkakohan monta palstan kirjoittajista/lukijoista tekee edes 90% kupeistaan puntarin kautta. Veikkaisin, että selvä vähemmistö molempia. Toki varmasti aika moni silti.
Nykyisin punnitsen 100% jauhatuksista - paitsi että Porlexilla tuntureilla tai metsässä jauhaessa ei vaaka yleensä ole mukana. Kotioloissa aina.
Lähinnä siksi, että automaattisesti taaraava vaaka vaatii pari-kolme sekuntia ylimääräistä aikaa. Sen verran on varaa venyä...
Kun käyttää 40-70€/kg maksavia papuja, niin ei hirveästi huvita valutella niitä tsägällä ja katsoa, mitä sieltä tulee.
Vähän sama kun ostaa 60€/kg marmorifilettä, niin sen haluaa valmistaa oikein eikä esim. paistaa kuivaksi... siis yksinkertaisesti todettuna raaka-aineiden kunnioittamista.
Mutta:
Sinänsä joskus totesin, että kyllä ilman vaakaakin pärjää, mutta jos se on käytössä, niin varmemmin saa joka shotista hyvän kuin arpapelillä...
Helposti silmämääräisestikin pystyy suurinpiirtein gramman, jopa puolen, tarkkuudella annostelemaan toistettavasti (varsinkin jos käytössä on iso kartiomylly ja muutenkin anteeksiantavampi laitteisto/papu) ja kyllähän se riittää.
Tässä nyt on hetken aikaa tullut asusteltua poissa kotoa sellaisten ihmisten kanssa, jotka eivät todellakaan ole hifistelijöitä (ainakaan vielä, enköhän pikkuhiljaa saa koulutettua edes vähän
). V60 on kyllä käytössä, mutta kahvipuruja (tiiliskivijuhlamokkaa) ja vettä annostellaan sattumanvaraisesti, kiehautettu vesi kaadetaan jossain vaiheessa kerralla kahvikeon päälle ja se valahtaa minuutissa läpi. Haistoin kerran tuotosta, eipä kyllä tarvinnut maistaa. Harkitsen vahvasti, josko ostaisin Cleverin ja jonkun halvan myllyn läksiäislahjaksi...
Mutta tähän toiseen ääripäähän verrattuna Jekhkin puuha vaikuttaa jo melko hifistelyltä.