Vähän vaikeaa päättää teoriassa, että hankkisiko automaatin vai manuaalikeittimen, kai sen pitäisi olla kuitenkin boilerikeitin? cappucinot ym. kun tulisivat olemaan ainakin minun ja varmaan vaimonkin juomia. Työpöydällä on Braunin suodatinkeitin, kun juon usein yksin kahvia, niin aika usein pistän mukiin Nescafeeta ja kuumaa vettä päälle - se on niin helppoa ja nopeaa kun on pieni vedenkeitin jolla pieni määrä vettä kiehuu tosi nopsaan. Tämän takia olen miettinyt että minulle olisi paras automaatti, mutta hiukan kiehtoisi myös manuaalikone ja sillä kahvin valmistus... Pelottaa vain hiukan että jos sen käyttäminen alkaisi tympiä?...
Kyllä, sinulla on ristiriitaisia toiveita, mutta näinhän useimmiten asiat elävässä elämässä on. Nopeuskin on suhteellista. Sinulla pieni vedenkeitin keittää veden Nescafea varten nopeasti. Tuossa kollega kävi hakemassa kupillisen "suodatinkahvia", aikaa meni 40 sek. Toinen asia on sitten omien jälkien putsaaminen. Nescafella tällaisia ongelmia ei tietenkään ole. Mutta minulle ei tulisi mieleenkään sallia, että työpaikallamme alkaisi kahvojen, sihtien, vaahdotuskannujen peseminen, mistään hyvälaatuisen ja kookkaan kahvimyllyn huoltamisesta puhumattakaan. Siksi täysautomaatti sopii hyvin. Kupit pitää tottakai puhdistaa.
Aiemmin on kiinnostanut Rancilio Silvia, mutta olisikohan se turhan vaikea ja hankaloittaako yksiboilerisuus cappucinon tekoa liikaa? entä kahden maitojuman tekeminen, onnistuuko siten että kaksi voisi juoda juomansa yht'aikaa? vai ehtiikö ensin tehty juoma jäähtyä ennen kuin saa toisen tehtyä? Muuten Silvia vaikuttaa hyvältä laitteelta, en oikein haluaisi mitään muovikuorista keitintä...
Jos budjettiisi mahtuu ja kiinnostusta riittää, niin Silvia ja hyvä mylly ovat laadukas yhdistelmä. Eikä sen yksiboilerisuuden aiheuttaman "haitan" merkitys tunnu missään. Kahvit teet kuppeihin, maidon vaahdotat erillisessä teräskannussa, josta lorottelet sen sitten kuppeihin. Pykälää halvempaa Solista on myös kehuttu, erityisesti sen maidonvaahdotusminaisuuksia. Sitä en itse tunne. Tällä sivustolla löytyy paljon tekstiä siitäkin.
Saakohan muuten Lahdesta papuja ja saako yleensä hyvää (kohtalaisen) valmiiksi jauhettua espressokahvia mistään?
Tekisi mieleni sanoa ilkeästi, että ei saa. Jos et hanki hyvää myllyä ja ala opetella eri karkeusasteiden merkitystä - älä hanki sitä laatukeitintä (esim, Silvia). Hanki mieluummin vaikka pelkkä mylly ja jauha pavut siihen Braunin suodatinkeittimeesi!