Pari lusikkaa pikakahvia ja sokeria shakeriin, vettä mukaan niin, että nämä peittyvät. Sekoitellaan kunnes on muodostunut pehmeä vaahto. Vaahto korkeaan lasiin, jääkuutioita ja vettä. Maitoa voipi lisätä maun mukaan.
Itse toisinaan en lisää vettä, vaan suoraan maitoa. Tulee hyvinkin täyteläistä tavaraa.
Mikrovispilä on shakeria nopeampi vaihtoehto. Minäkin pistän pääasiassa maitoa jatkoksi.
Pikakahvia on kahta erilaista on pakastekuivattua ja ilmaspreijattua. Menetelmät aiheuttavat erilaisia kemiallisia muutoksia kahvin öljyissä. Luin vastattain, että Frappeen pitäisi käyttää jälkimmäistä, eli ilmaspreijattua pikakahvia. Ainakin Africafen pikakahvi täyttää tämän kriteerin.
Nescafella on kaiketi erikseen Kreikassa myynnissä ilmaspreijattu frappejauhe. En tiedä saako sitä Suomesta. Itse juon mieluummin africafeta ihan eettisistä syistä.
Oma makuni on niin epäilyttävä, että pidän enemmän africafesta kuin suodatinkahvista, presso on jo toinen juttu. Mutta ei pikakahvia tule toisiaan juotua kuin Frappena.