Toukokuu 19, 2024, 17:36:52 ip
Tervetuloa
Vieras
Ole hyvä ja
kirjaudu
tai
rekisteröidy
.
1 tunti
1 päivä
1 viikko
1 kuukausi
Ikuisesti
Kirjautuaksesi anna tunnus, salasana ja istuntosi pituus
Uutiset:
Huom! Tämän yläpalkin pikahaku hakee vain siltä alueelta tai ketjusta, joka sinulla on auki.
Etusivu
Ohjeet
Haku
Kalenteri
Kirjaudu
Rekisteröidy
Ristretto
>
Kahvikeskustelu
>
Kahvin paahtaminen
>
Paahtolehti
« edellinen
seuraava »
Sivuja: [
1
]
Siirry alas
Tulostusversio
Kirjoittaja
Aihe: Paahtolehti (Luettu 15891 kertaa)
jiitee
Global Moderator
Tuplaristretto
Poissa
Viestejä: 2 358
Paahtolehti
«
:
Maaliskuu 24, 2007, 23:35:05 ip »
Satuinpa törmäämään
Roast Magazine
lehden nettisivuille. Sivuilta löytyy ilahduttavasti jokunen lehdissä ollut artikkeli myös sähköisessä muodossa. Vaikka lehti on ilmeisesti tarkoitettu "alan ammattilaisille", niin löytyi sieltä muutama mielenkiintoinen juttu kotipaahtajallekkin. Listaanpa ne tähän:
Ensin pari juttua liittyen paahtamiseen ja joihinkin paahtovirheisiin.
Ruling the Roast
Reflections on roasting fundamentals
Ruling the Roast: Roast Right the First Time
How to prevent inconsistencies, deficiencies and errors
Leaving the Dark Side
The forgotten art of light roasting
Edellisistä kaksi ensimmäistä antoi joitakin hyviä vinkkejä kolmannessa jutussa käsiteltävän vaalean paahtamisen onnistumiseen. Varsinkin tuosta toisesta kannattaa tutustua "internal scorching" käsitteeseen ja sen ehkäisemiseen.
Sitten oli informatiivinen juttu peaberry -pavuista:
For the Love of Peaberry
Double your flavor with these rare delicacies
ja pari artikkelia koskien robustaa:
Ready for Robustas?
What robustas have to offer the specialty coffee industry
RoastBusters
Episode 1: Robusta and Crema
Asiaa kahvisekoitusten tekemisestä ja (sekoitustenkin) kofeiinikontrollista:
Blending the Rules
The art and science of combining coffees
Caffeine Control
Managing the speed of the bean
Lopuksi vielä linkki pdf-muotoisiin Cupping/Evaluation
lomakkeisiin
.
Kirjattu
Teme
Administrator
Ristretto
Poissa
Viestejä: 1 497
Vast:Paahtolehti
«
Vastaus #1 :
Maaliskuu 25, 2007, 22:18:10 ip »
Mielenkiintoinen julkaisu tuo lehti. Itse olen sitä pari kertaa nopeasti selaillut ja vaikka olen samaa mieltä siitä että vaikka se onkin ammattilaisille suunnattu, niin löytyy siitä samalla tavalla hyödyllistä infoa harrastajille kuin esim
Barista Magazine
:sta barista-tekniikkaan ja kahvialan tapahtumiin liittyen...
Noille nettisivuille en ollutkaan aikaisemmin eksynyt. Kiitos linkeistä :-)
T. Teme
Kirjattu
www.ristretto.fi
Tulostusversio
Sivuja: [
1
]
Siirry ylös
« edellinen
seuraava »
Ristretto
>
Kahvikeskustelu
>
Kahvin paahtaminen
>
Paahtolehti