Todella kiinnostava juttu! Jamesin jutun
vaahdoista olin jo lukenut, mutta tuosta jäi kyllä paljon enemmän käteen.
Tuon artikkelin faktojen valossa ymmärtää myös noita crema enhancereita vähän paremmin. Kahviautomaateissa (siis sellaisissa, jotka sotkevat purukahvia ja maitojauhetta veteen) "espressoon" tuleva crema kai synnytetään työntämällä valmis kahvi pienestä reiästä. Tässäkin syntyy painetta, mutta koska mitään puruja ei ole läsnä, niin mitään creman syntymiseen tarvittavia reaktioita ei tietenkään tapahdu. Eikä lopputulos muistuta tietystikään cremaa, vaan vaahdotettua shampoota.
Paineistettu filtteri sen sijaan menee jo puoleen väliin. Vaikka paine nostetaankin keinotekoisesti, niin kuitenkin purut ovat paineen alla ja veteen pääsee liukenemaan yliannos hiilidioksidia, kuten pitääkin. Tosin tällöin purujen on oltava hiilidioksidisia eli hyvin tuoreita, mikä taas ei pidä paikkaansa vaikka podeja käyttäessä. Kuitenkin koska itse uutto on heikko, niin kahviin ei päätyne riittäviä määriä melanoidiineja, jotka pitäisivät creman kasassa. Ja siksi syntynyt crema on heikko. Menisikö se näin??
http://