Kahvikeskustelu > Apua aloittelijoille

Mitä maitoa cappucinoon ym..

<< < (2/2)

Jari:

--- Lainaus käyttäjältä: cartman - Helmikuu 16, 2024, 01:35:23 ap ---Suomi on pieni markkina-alue. Sen takia noi maitolaadutkin on sotkettu. HYLA-maito on makeaa, koska maidon laktoosi on muunnettu sakkaroosiksi (=sokeriksi). UHT-maito on iskukuumennettua maitoa, joka ei ole makeaa valmistusprosessin takia. Mutta meillä Suomessa on yhdistetty nakit ja lakkahillo. Eli UHT-maito on yhtäaikaa HYLA-maitoa - siis imelää hirvitystä. Se on HYLAn vika, ei UHT:n vika.

Lidlistä saa normaalia maitoa UHT-versiona, myös täysmaitoa. Se ei ole HYLAa, eikä se ole makeaa.

--- Lainaus päättyy ---

Ei kai HYLA-maitoa ole muilla kuin Valiolla, sillä sehän on Valion tavaramerkki. HYLA on vähälaktoosista, mutta onhan suomalaisilla maidontuottajillakin täysin laktoosittomia tuotteita, kuten myös ruotsalaisella Arlalla. Arlan maitoa ei ole tullut kokeiltua todella pitkään aikaan, koska joskus aikoinaan petyin sen makuun. Nykyisin tilanne voisi olla toinen, mutta eipä ole tullut tarvetta kokeilla. Valionkin valikoimissa on laktoositon UHT kahvimaito, joka ei ole HYLA-maitoa.

Lidlin UHT-maito sopii kyllä hyvin kahvin sekaan. Jopa se kevytmaitoversio. Muilta tuottajilta olen päätynyt käyttämään täysmaitoja.

hsm:
Lidlin 1,5% uht:tä olen käyttänyt useamman vuoden. Etuna mm. hyvä säilyvyys, kun ei maitoa muuhun käytetä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta