Kahvikeskustelu > Baristatekniikka
laten valmistus
(1/2) > >>
Mariia:
Tyhmä kysymys, mutta... kun teette lattea, niin lasketteko shotin essolasiin ja kaadatteko sen siitä lattelasiin, vai kuinka? Ja 'huuhdotteko' essolasin vielä kuumalla maidolla, jotta saatte kaiken esson mukaan?

Korkea lattelasihan ei kahvan alle mahdu, joten joku välisteppi on tehtävä...
Esa:
Laten valmistus tapahtuu tietenkin niin, että otetaan yksi Lauri ja käsketään sen muuttaa Tampereelle :lol:

Mutta joo, jos ei kuppi mahdu koneeseen, niin sitten pitää tietty käyttää välissä pienempää. Essokuppi on siitä hyvä, että siitä näkee silmällä, että määrä on mitä pitääkin, mutta muutenhan sillä ei niin ole väliä, mikä astia se on, kunhan ei esso jäähdy. Siitäkin on vissiin kahta koulukuntaa, että kaadetaanko esso maitovaahtoon vai toisinpäin. Itse en niin pitkiä kahveja harrasta, vaan maksimi maitopläjäys on cappuccino, mutta huuhtoisin kyllä creman mukaan, vaikka sitten ulkonäön kustannuksella. Cremassa on niin paljon makua.
jhaahti:
Hommaa helpottaa ainakin kahvilaympäristössä huomattavasti jos Latte valmistetaan korkean lasin sijasta kuppiin. Lisäetuna saa vielä isomman kuvion tehtyä pintaan.
Mutta jos teen juoman korkeaan lasiin kaadan ensin espresson sinne ja sitten maidolla huuhtelen loput lasiin ja sitten loppu maito.
Pisketti:

--- Lainaus käyttäjältä: jhaahti ---Hommaa helpottaa ainakin kahvilaympäristössä huomattavasti jos Latte valmistetaan korkean lasin sijasta kuppiin. Lisäetuna saa vielä isomman kuvion tehtyä pintaan.
Mutta jos teen juoman korkeaan lasiin kaadan ensin espresson sinne ja sitten maidolla huuhtelen loput lasiin ja sitten loppu maito.
--- Lainaus päättyy ---


Laitatko mahdolliset makusiirapit myös espresson sekaan ja sitten maito päälle?

Minusta juoma menee paremmin sekaisin, jos espresson laittaa viimeiseksi ja korkeaan lasiin tehtäessä kahvi laskeutuu pohjalle hienolla efektillä. :-)

Latteja saa kahviloissa vaikka minkä kokoisina. Onko olemassa joku "virallinen" koko, joka vaaditaan kilpailuissa?
Mariia:

--- Lainaus käyttäjältä: Esa ---Laten valmistus tapahtuu tietenkin niin, että otetaan yksi Lauri ja käsketään sen muuttaa Tampereelle :lol:

--- Lainaus päättyy ---


Lippu on, Lauri hakusessa  :wink:

... kiitos kaikille kommenteista! Juuri tuo creman mukaan poimiminen minua mietitytti, koska en halunnut heittää parasta osaa hukkaan.

Tuosta laten vahvuudesta, olisi tosiaan kiva tietää 'virallinen' seossuhde, sillä kahviloissa saa mitä sattuu. Välillä tuntee juovansa kuumaa maitoa, tosin vika voi olla myös laihassa essossa, kuten täällä on aiemmin todettu maitokahvit kätkevät virheet aika tehokkaasti  :?
Navigaatio
Viestien etusivu
Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta