Kahvikeskustelu > Baristatekniikka
Kupillisen valmistukseen kuluva aika
(1/3) > >>
ruupert:
Näin espressokeittimen hankintaa harkitsevana haluaisin tietää, kauanko teillä menee kahviannoksen valmistukseen, mukaan luettuna kaikki toimenpiteet esivalmisteluista siivoukseen? Entä kuinka paljon maidonvaahdotus pidentää aikaa?

Vaikka hyvään (tässä tapauksessa kahviin) kannattaa panostaa, erityisesti aamuisin aika on helposti vähän kortilla.
Jay:

--- Lainaus käyttäjältä: ruupert ---Näin espressokeittimen hankintaa harkitsevana haluaisin tietää, kauanko teillä menee kahviannoksen valmistukseen, mukaan luettuna kaikki toimenpiteet esivalmisteluista siivoukseen? Entä kuinka paljon maidonvaahdotus pidentää aikaa?

Vaikka hyvään (tässä tapauksessa kahviin) kannattaa panostaa, erityisesti aamuisin aika on helposti vähän kortilla.
--- Lainaus päättyy ---


Heh, aika pitkä aikahan siinä menee. Mulle ei ole ongelma, koska arvostan rauhallisia aamuhetkiä. Lähdetään siitä, että koneen pitää lämmitä 20-30 minuuttia (riippuen kiireestä -> vedenlotrauksen määrästä), jona aikana tietenkin voi käydä suihkussa ja ajaa tukan. Sen jälkeen tuore vesi sisään ja pientä alkuverryttelyä - pari minuuttia. Aamuisin pitää saada cappaa, jonka valmistukseen surffauksineen ja siivouksineen menee noin viisi minuuttia (ihan arvio, en ole mitannut). Ja tietenkin tuo cappa pitää saada juodakin rauhassa.

Jos on hoppu, hoidan koneen loppulämmityksen lotraamalla vettä läpi muutaman minuutin, sitten ehkä doppio tai americano huiviin, kokonaisaika varsinaista "työaikaa" ehkä kymmenen minuuttia, herätyskellon soitosta puoli tuntia.
Esa:
Jos ei keittimen lämmittämistä lasketa niin varmaan kahden minuutin luokkaa. Maidon vaahdotus lisää Silvialla aikaa kolmisen minuuttia.

Keittimen lämpeneminen kestää Silvialla reilu puoli tuntia, jos sen antaa lämmetä itsekseen ja kymmenisen minuuttia aktiivisesti lämmittäen. Isommilla keittimillä lämpeneminen kestää kauemmin, markettikeittimillä lämmitysaikaa ei juuri ole kun ei ole lämmitettävääkään.
Teme:
Itselläni menee aamucappuccinon valmistukseen kaiken valmistelun ja jälkisiistimisen kera noin kolme ja puoli minuuttia (kone herää ja lämpiää ajastimen avulla itsekseen). Suora shotti tulee hiukan nopeammin, kun ei tarvitse tuota maitoa kaataa ja vaahdotuskannua siistiä. Itselläni on tosin lämmönvaihdinkone, ja vaahdotan maidon samanaikaisesti kahvin uuttamisen kanssa.

T. Teme
simos:
Kun nousen ylös, tai rouva nousee ennen minua... niin kone napsautetaan päälle. Aamutoimien jälkeen (15-20min) on kone liki lämmennyt ja rouva tekee ensin itselleen laten ja sit jonkinajan kuluttua uutan itselleni tuplaesson.
Itse kahvin uuttamiseen siis ei mene montaakaan aikaa ja jauhatuksineen sekä 'siivouksineen' siis pari minsaa.

Ajastin keittimelle on jo hommattu, mutta tänhetkisellä toimintamallilla ei sitä ole tarvinnut vielä ottaa käyttöön...

Navigaatio
Viestien etusivu
Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta