Kahvikeskustelu > Kahvin paahtaminen
Uunipaahto
(1/33) > >>
Tuomas:
Otinpa kuvasarjan sähköuunilla paahtamisesta, kun alkoi tehdä pelkkää yirgacheffeä mieli. Pitihän se aloittaa paahtaminen, että sitä saa.

Uuni ei kiertoilma. Pavut siis Etiopian Yirgacheffe. Lopputulos 130 g papuja. Kokonaispaahtoaika noin 12,5 minuuttia.

Eli aluksi odotetaan, että uuni lämpenee 225 ateeseen.
Tuomas:
Levitetään 2 dl, eli noin 150 g, papuja pizzavuokaan ja laitetaan uunin keskitasolle. On tärkeää, että papuja on vain yksi tasainen kerros. Pyöreä vuoka on suositeltava tasaisen lopputuloksen saamiseksi.
Tuomas:
Viisi minuuttia on kulunut ja pavut alkavat saada väriä. Myös hieman savua havaittavissa.
Tuomas:
Seitsemän minuuttia kulunut. Savu lisääntyy ja väri syvenee keltaiseksi. Papuja ei ole tarvetta sekoitella. Nopea luukun yläreunan aukaisu värin tarkkailua varten ei häiritse prosessia.
Tuomas:
Yhdeksän minuuttia tulee täyteen ja ensimmäiset rasahtelut alkavat. On mukava seurata kun osa pavuista jopa pompahtaa alustalla. Tuoksu täyttää keittiön. Tuuletin kannattaa pitää päällä koko prosessin ajan.
Navigaatio
Viestien etusivu
Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta