Kahvikeskustelu > Kahvin paahtaminen |
Uunipaahto |
(1/33) > >> |
Tuomas:
Otinpa kuvasarjan sähköuunilla paahtamisesta, kun alkoi tehdä pelkkää yirgacheffeä mieli. Pitihän se aloittaa paahtaminen, että sitä saa. Uuni ei kiertoilma. Pavut siis Etiopian Yirgacheffe. Lopputulos 130 g papuja. Kokonaispaahtoaika noin 12,5 minuuttia. Eli aluksi odotetaan, että uuni lämpenee 225 ateeseen. |
Tuomas:
Levitetään 2 dl, eli noin 150 g, papuja pizzavuokaan ja laitetaan uunin keskitasolle. On tärkeää, että papuja on vain yksi tasainen kerros. Pyöreä vuoka on suositeltava tasaisen lopputuloksen saamiseksi. |
Tuomas:
Viisi minuuttia on kulunut ja pavut alkavat saada väriä. Myös hieman savua havaittavissa. |
Tuomas:
Seitsemän minuuttia kulunut. Savu lisääntyy ja väri syvenee keltaiseksi. Papuja ei ole tarvetta sekoitella. Nopea luukun yläreunan aukaisu värin tarkkailua varten ei häiritse prosessia. |
Tuomas:
Yhdeksän minuuttia tulee täyteen ja ensimmäiset rasahtelut alkavat. On mukava seurata kun osa pavuista jopa pompahtaa alustalla. Tuoksu täyttää keittiön. Tuuletin kannattaa pitää päällä koko prosessin ajan. |
Navigaatio |
Viestien etusivu |
Seuraava sivu |