Mitä olen paahtokirjoista saanut sen käsityksen, että puumaisuus on aina paahtovirhe ja alipaahdetusta on kyse, tai sitten liian hitaasta paahtoprosessista.
Siitäkin. Tai sitten juomasi aliuuttuu (vaaleana paahtona) ja pitäisi jauhaa hienommaksi ja hidastaa uuttoa. Eli ei se
aina paahtovirhe ole. Maistuiko puumaiselta kun teit suodattimella tai pressolla ja annoit jäähtyä (jos kokeilit siis)?
Jos haluat testata vaaleampipaahtoista espressoa (tai muuta) niin nyt kannattaa kurkata Squaremilen sivuille. Heillä on tarjolla afrikkalaisia nyt runsaasti, sekä espressoon että muuhun. Paahtovirheellisiä sieltä taitaa olla mahdotonta saada.
Katsastin noita mokkamestareiden sivuja ja nettikauppaa siellä. Kovasti tuntuu olevan wieniläispaahto suosiossa.
Mietin vain että onko makukuvaukset cuppingkuvauksia vai lopullisen tuotteen? Melkein veikkaisin ensimmäistä, sillä tuntuu käsittämättömältä että noita kaikkia maistaisi jo pitkälle toiseen raksuun viedystä kahvista.
Kuubalaisessa oli muuten hauska kuvaus: "Aromissa aistittava
hiven savuinen vivahde johtuu sitä että raakakahvin kuivausprosessissa käytetään vanhanaikaista woodburning -menetelmää". Paahtoasteena ranskalainen.... Öhöm... Vahvistavat ominaisaromia?