Väittävät alan kirjallisuudessa, että iskukuumennetussa maidossa olisi mukana valmiiksi kiehutetun maidon maku, jota ilmeisesti tulisi kuitenkin välttää? Olen käyttänyt Lidlin UHT-maitoa ja kieltämättä usein on ollut havaittavissa "manna-/riisipuuroaromi" eli ilmeisesti vaahdotusprosessi on mennyt hieman pitkäksi tai se aromi on tosiaan "geeneissä".
Tänään ostin perinteistä kulutusmaitoa tilalle. Saas nähdä millaista vaahtoa sillä saan aikaiseksi, kun olisi tarkoitus tarjota vieraille jotakin kahvin tapaista hörpittävää.
Kelvollista vaahtoa saan oikeastaan joka kerta, mutta sellaista..."paksuhkoa valkoista maalia" muistuttavaa vain hyvällä tuurilla, ilmeisesti kuun ja tähtien suotuisien asentojen ansiosta...tms
Eli edelleenkin riittää harjoittelua HYVÄN mikrovaahdon valmistamiseen.