Toinen ihan kiinnostava sokkomaisteltava asia voisi olla ero suodatinpaperien välillä, erityisesti valkaistun ja valkaisemattoman. Onko ero havaittava, vai pelkkää legendaa?
Filtterikahvin sokkomaistelu voisi olla ihan mielenkiintoista. Eri suodatinpaperien lisäksi voisi kokeilla, kuinka paljon paperin esikastelulla on väliä ja onko kahvin "pre-infusionilla" oikeasti väliä (V60 taitaapi olla enemmän väliä kuin muunlaisessa dripperissä). Tätä pohti J-Ho:kin.
Oikein mielenkiintoisen kuuloisia kokeiluita - mutta testitapahtuma kannattaa miettiä hyvin etukäteen. Noiden filttereiden erojen maistelu pitäisi toteuttaa suurinpiirtein niin, että yhdessä kupissa uitetaan valkaistua paperia, yhdessä kupissa valkaisematonta, yhdessä on pelkkää vettä ja sitten boonuksena vaikka kaksi kuppia joissa on uimassa kuumalla vedellä kunnolla huuhdellut paperit.
Missään nimessä tätä testiä ei pidä tehdä niin että maistelette kahvin seasta noita eroja. Nimittäin jos vilkaisette sweetmariasin viimeaikaisia filtterivideoita youtubesta, niin siellä Tom toteaa että filtterin maku tuli selvimmin läpi aliuuttuneissa kahveissa (mittasi E-MoJolla). Näin ollen mikäli ette saa helposti tarkastettua kahvien uuttumista (E-MoJolla), niin sieltä voi maistella ihan mitä sattuu.
Tuon esikostutuksen vaikutuksen arviointi onkin sitten melko kunnianhimoinen hanke. Tässäkin tarvittaisin E-MoJoa apuun, jotta ensin nähtäisiin onko suoraa vaikutusta uuttumiseen. Sitten pitäisi myös maistella makueroja, sillä E-MoJo ei ota kantaa uuton tasaisuuteen - vain keskimääräiseen uuttumisprosenttiin (ts. "nappilukemat" E-MoJolla saavan kahvin ei tarvitse maistua hyvältä mikäli uuton tasaisuudesta ei ole pidetty huolta, eli on saatu aikaan yli ja aliuutunut sekoitus jne.).