V60:lla vaaleapaahtoiset kahvit pääsevät mielestäni kunnolla oikeuksiin. Jos vielä etsit suosikkipapujasi, kannattaa ainakin kokeilla esimerkiksi etiopialaisia, kenialaisia ja kolumbialaisia. Itse olen tykästynyt eniten naturaaliprosessoituihin etiopialaisiin, monesti niistä löytyy V60:llä tehtynä todella makeita marjaisia makuja, mansikkaa, mustikkaa, jne.
Hoffmannin V60-videossa on aika hyvät lähtökohdat eri muuttujiin. Kahvia n. 60g/litra vettä, alkuun ”blooming” eli kahvin esiuutto n. 30-45 sec, eli kahvi kastellaan n. 3x kahvin painon verran vettä (itse keittäessäni kahdelle hengelle käytän 90g vettä 30 grammaan kahvia esiuutossa). Sen jälkeen kaadetaan loput vedet mielipiteen mukaan yhtenäisenä pitkänä kaatona tai useammassa erässä. Jauhatus sellaiseksi, että uuttoaika on n. 3min tienoilla. Huomioi, että eri pavuilla uuttoaika voi vaihdella reilustikin. Vaaleapaahtoisista etiopalaisista tuppaa tulemaan paljon hienojakoista purua, joka filtterin pohjalle hakeutuessaan tukkii ja hidastaa uuttoa. Esimerkiksi samalla jauhatuskarkeudella oleva toinen kolumbialainen kahvi minulla tippuu nyt 3 minuutissa kun taas etiopialainen 4 minuutissa.