Meinasin unohtaa täysin tulla vastaamaan siihen, mitä akallio kysyi raporttini perään (en osaa tehdä sitä lainausjuttua...)
Mutta tässä esimerkki:
Esim. kahvin makujen kuvaaminen on todella alkeellista. Kuvaukset kulkevat hedelmäisyys, hapokkuus jne siten, että perässä kulkee numero kuvaamaan kyseisen ominaisuuden määrää. Vaikka niitä kuinka luet, et saa mielikuvaa siitä, miltä kahvi maistuu vaan ominaisuuksista, joita kahvissa on. Viinien ympärillä on jo pitkään osattu kuvailla makuja tarkemmin, siten, että niistä oikeasti ymmärtääkin jotain tai saa mielikuvaa. Esimerkiksi hedelmällisyys: kahvimaailmassa hedelmällisyys kuvataan siis numerolla. Mutta jos mietit, montako eri hedelmää tunnistat maulta ja kuinka erilaisia ne ovat keskenään. Onko kyseessä aprikoosimainen tai banaanimainen hedelmäinen maku - aika iso ja kuvaava ero. Tai hapokkuudesta esim. ei niin, että sitä joko on tai ei ole vaan millainen se on. pirteä, tuntuu kielen sivuilla, ikenissä, etureunassa, pitkään, lyhyesti, viipyilee, kehittyy, hallitsee jne. Kovin paljon olisi opittavaa viinienmaailmasta makukuvaelmien kera. Ethän voi kenellekään myydä tai suositella kahvia: hedelmäisyys 7, hapokkuus 8 jne vaan esim. aprikoosimainen jälkimaku, jota tukee pehmeät rakennetta tuovat hapot tms.
Kahvin ja suklaan yhdistämisessä samat perussäännöt pätevät kuin viinin ja ruuan yhdistämisessä.