Valitettavasti taitaa ainoa tapa saada mylly kunnolla puhtaaksi on purkaminen ja osa kerrallaan puhtaaksi. On myös juttua esikeitetyn riisin jauhamisesta ja lienee olemassa erikseen puhdistustarkoitukseen tehtyä "papua".
Käyttötapa vaikuttaa paljon likaantumiseen. Vaaleapaahtoinen papu suht karkealla jauhatuksella ei pahasti myllyä sotke, mustaksi paahdettu öljyinen papu hienoksi jauhettuna tekee aika jankkia myllyyn.
Peruspuhdistukseen myllyn kopistaminen eri asennoissa, imurointi, harjaus, tikulla sorkkiminen jne. mekaaninen purkamatta tehtävä puhdistus riittää aika pitkään.
PS. Ostin käytetyn espressomyllyn etelän mailta. purin jauhatusterät irti ja pähkäilin jo, että pitääkö ottaa taltta ja vasara että mustan pien saa irti. Oli muuten tiukassa! Sillä oli jauhettu 6 vuotta espanjalaista papua ilmeisesti pahemmin puhdistelematta.