Hei,
itse en juo kahvia, mutta ajattelin hankkia kahvinkeittimen lahjaksi poikaystävälle. Seuraavaksi siis muutama superaloittelijan kysymys aiheeseen liittyen:
Poikaystäväni on aiemmin keittänyt kahvinsa ihan käsipelillä kaatamalla vettä suodattimen läpi. Italiassa hän ihastui espressoihin, mutta uskoisin, että kahvin ei tarvitse välttämättä olla espressoa, vaan myös muut vahvat kahvit maistuvat hänelle. Nyt tarvitaan siis keitin, jolla hän saa parempaa kahvia kuin nykyisellä käsipelillä. Tämä tuskin on yhtä kuin hyvä kahvi tällä foorumilla olevien ihmisten mielestä, mutta en ole itse enkä usko myöskään poikaystäväni olevan valmis laittamaan rahaa kahviin muutamia kymppejä enempää (ainakaan alkuun). Aikaa kahvin tekemiseen ei saisi mennä ainakaan paljon nykyistä kauempaa, muuten uskon keittimen jäävän tyhjän pantiksi. Samasta syystä suunnitelmissa ei ole hankkia myöskään kahvimyllyä. Mainitsemaani hintahaarukkaan olen löytänyt esimerkiksi mokkapannuja ja käytetyn, mutta kuulemma toimivan Krupsin Novo - cappucino/espressolaitteen (linkit viestin lopussa).
Kumman laitteen hankkisitte mieluummin (vai jotain ihan muuta)? Onko mokkapannu liian vaikeakäyttöinen? Kummalla saa parempaa kahvia kaupassa jauhetuista pavuista? Millainen makuero on mokkapannulla ja espressokeittimellä tehdyssä kahvissa?
http://www.amazon.com/KRUPS-968-41-Automatic-Cappuccino-Machine/dp/B00004SPCThttp://www.crema.fi/fi/products/bialetti/venus.htmlEn löytänyt aloittelija-alueelta vastaavaa ketjua, joten päädyin aloittamaan oman ketjun. Ohjatkaa minut kuitenkin toki oikean ketjun ääreen, jos sellainen jäi minulta huomaamatta.