Mikä noista tekee 600 euron vehkeisiin verrattavan? Eikö päästä edes vaikkapa Jura J5:n tasolle, joka näyttää maksavan 1350e?
Linkkaamassasi Siemensissä on "senso flow" -tekniikka. En tiedä mitä tuo heidän keksimänsä termi tarkoittaa, mutta eiköhän se tarkoita thermoblockia. Eli vesi lämmitetään vastuksen läpi juoksuttamalla, eikä boilerissa. Lämpötila ei tällöin osu kovin hyvin kohdilleen. Koneessa on myös "silent ceram drive" -kahvimylly. Käytännössä se tarkoittanee tylsähköjä valettuja myllynteriä. Irrallisina manuaalikäyttöisinä laitteina ostettuna thermoblock-keittimen saa sadalla eurolla ja tylsähköteräisen myllyn viidellä kymmenellä. Tässä siis syy, miksi kahviharrastaja harvoin valitsee tuon polun laitehankinnoissaan ja miksi myöskään foorumin käyttäjillä ei suuremmin ole kokemuksia automaattikeittimistä, integroiduista malleista puhumattakaan.
Tosiasia kuitenkin on, että teknisesti paraskaan keitin ei tuota hyvää kahvia jos sitä ei kukaan jaksa käyttää. Eli 150 euroakin manuaalilaitteisiin sijoitettuna on hukkainvestointi, jos kone pelkästään kerää pölyä keittiön nurkassa. Siksi automaattikeitin onkin järkevä valinta moneen käyttöön, vaikka se ei teknisten ominaisuuksien kannalta sitä olisikaan. Automaattikeittimissä toki maksaa automatiikasta aika paljon, ja integroidussa keittimessä vielä aika paljon lisää integraatiosta. Automaatit tarvitsevat helposti paljon huoltoa (siis menevät usein rikki) ja silloin seinään upottaminen toki vaikeuttaa asioita.
Jos seinään upotettavaa keitintä olet hankkimassa, niin suosittelisin että varmistat kaksi asiaa: 1) kahvin maku, varsinkin simppelimmän automaattikeittimen tuottama kahvi aika omanlaistaan, joten kannattaa varmistaa että kone tekee sellaista kahvia jota haluaa, 2) huolto, mallista ja tähtien asennosta riippuen automaattikeitin voi vaatia paljon huoltoa, eli sen pitäisi olla helposti saatavilla ja mielellään takuun kattamaa mahdollisimman pitkään.