Jep, tuo toimii
joo hyvin toimii
eli näin nykyään teen DCPllä kahvit
- jauha pavut
- Delter nurinpäin vaa'an päällä, purut DCPn "seal" tiivisteen päälle uutto-osioon
- suodatinosa kupin päälle, sisään paperifiltteri
- kuumenna / keitä vesi
- paperifiltterille huuhtelu kuumalla vedellä, samalla kuppi lämpenee
- suodatinosa filttereineen kiinni uutto-osaan ja "ladattu" DCP ympäri kupin päälle ja koko komeus vaa'an päälle
- kuuma vesi putkeen xxx grammaa (huom. mäntä ei siis tässä vaiheessa ole paikoillaan)
- mäntä putkeen paikoilleen
- nosta kuppi ja DCP pois vaa'an päältä, työnnä mäntää hieman alas ja odota hetki = blooming tai "esiuutto"
- sitten mäntä alas/ylös, kunnes kaikki vesi on mennyt läpi ja kuppi valmis
Selvät plussat tällä tavalla:
+ männän tiiviste ei kenkkuile: ei rullaannu alaspäin painettaessa eikä jumita ylös nostettaessa, ei fuskaa eikä purskauttele vettä
+ vettä mahtuu kertakaadolla enemmän (max 300g), koska mäntä ei vie tilavuutta
+ vettä voi kaataa lisää männän sisään kesken uuton = saa vielä isomman annostuksen
(+ IMHO käytännössä selkeämpi ja helpompi tapa kuin alkuperäinen ohje)
Aamun "isoon kuppiin" menee toi 300g (/18g), aika täyteen putki tulee ja kun männän laittaa paikalleen, niin piripintaan, mutta onnistuu kyllä. Jos haluaa kerralla vielä isomman annostuksen, niin männän sisään voi kaataa lisää vettä, kun on osan pumpannut kuppiin. Itse olen tehnyt näin esim 20g/330g, tuo alkaa purujen/uutto-osion suhteen olla aika maksimissa.
Delterin uuttokammion alaosa (purusektori) on hyvä idea. Kun vaan tuon yläosan olisi saanut Aeropress-malliseksi niin laite olisi ollut parempi.
Jos joku tekisi ap:lle vastaavan erillisen "jet seal uuttokammio" lisäosan, jonne purut laitean, niin hankkisin kyllä... olis vähemmän muoviputkiloita kaapissa...