Jos kysyt palstalaisten mielipidettä Krupsin halpismyllystä, niin valtaosa vastaajista ei ole vehjettä koskaan käyttänytkään...
Näin on, mutta en löytänyt palstaa jossa tapaavat ihmiset jotka käyttävät näitä alle satasen marketmyllyjä. Muotoilen kysymykseni sitten uudestaan niin että voiko niillä mahdollisesti jauhaa juotavaksi kelpaavaa espressoa vai onko myllyt tehty niille jotka haluavat jauhaa kotona tuoretta suodatinkahvia?
Jouduin ylipäätään tulemaan tälle palstalle vasta stradivari lusson hankinnan jälkeen. Silloin meinaan alkoivat massiiviset maidon vaahdoitus ongelmat. Syyllinen tähän on mielestäni suomalainen maidon jalostusprosessi, sillä italiassa minulla ei ollut koskaan vaahdotus ongelmia pumppu- tai kompressori keittimellä. Homma onnistuu suurimmassa osassa maailmaa mutterikeittimellä ja aerolatte vispilällä. Ne ei repussa paljon tilaa vie. Voipi olla, että on monella kotimaisella kotibaristalla hermo mennyt kun on youtubesta katsellut caffe art pätkiä ja yritellyt samoja temppuja kotimaisilla maitotuotteilla.
Joku tietäjä myös väitti minulle, että valmiiksi jauhettu musta lavazza on italiassa eri kahvia kuin vientiin menevä tai lisenssillä valmistettu. En tiedä saako väitteelle mistään vahvistusta. Mutta olen euro piccolalla valmistanut aikoinaan monta kuppia juotavaa juomaa valmiiksi jauhetusta kahvista. Tämä tapahtui suomen rajojen ulkopuolella. Nyt täällä kotimaassa en ole mielestäni päässyt stradivarilla lähellekkään yhtä hyvää tulosta millään valmisjauhatuksella. Siks tässä joutuukin lähtemään myllykaupoille ja kyselemään enemmän asiaan vihkiytyneiden neuvoja. En viitsisi montaa myllyä ostaa. Siks lähdenkin nyt messukeskuseen sivistämään itseäni kaffeen valmistuksen jalossa taidossa. Kiitos etukäteen tulevista neuvoista!
(muokkaus: korjasin rikki olleen lainauksen / akallio)