Kun itse kaipasin espressoa ”enemmän juotavaa” esim aamukahviksi ja voileväin seuraksi, päädyin suodatinsuppiloon. Tällä hetkellä on käytössä Hario V60.
Sain Chemexin lainaksi ja kokeilin sitä pari päivää perinteisen suodatinsuppilon kanssa rinnakkain. Tarkoitus oli testata kahvin valmistuksen rutiineja (aamu-unisena
, ei niinkään kahvin makua, oletus oli että molemmilla tavoilla saa hyvää.
Kovin tieteellistä analyysia en tehnyt, mutta päädyin pysymään suppilossa koska:
- suppilolla voi tehdä suoraan kuppiin (oma aamukahvikuppi vetää 280grammaa vettä, 17-20gr kahvijauhetta ja hyvät rutiinit olemassa)
- voi tehdä myös erilliseen astiaan, jos haluaa kerralla enemmän, esim 2-4 kupillista, riippuu toki suppilon koosta
- suppilo vie vähemmän tilaa
- suppiloon saa (Harioon taiteltuna) tavallisen Melitta suodatinpaperin
- muovisuppilo (ja Harion keraaminenkin) ovat turvallisemman oloisia, pelotti että kolhin chemexin rikki tiskatessa tms
. (varsinkin kun ei ollut oma…)
Kahvin laadussa/maussa tai valmistuksessa en juuri muuta eroa huomannut, molemmilla teki hyvää kahvia suht samalla menetelmällä.