Juu, mutta ei kannata sotkea kahta eri asiaa -onko jokin elävää ja onko jokin myrkyllistä.
En minä sotkekaan. Lainauksessani oleva "pöpö" tarkoittaa nimenomaan elävää bakteeria, virusta, alkueläintä tms. Minä olen sellaisesta käsityksessä, että ne - ainakin Suomen vesistä löytyvät - kyllä kuolevat keittämällä. Ja kuolleena ovat harmittomia.
"Pöpöjen" erittämät myrkyt, raskasmetallit yms. ovat sitten oma juttunsa. Niitä kuitenkin tarvitaan suuria määriä, jotta yksi järvi saadaan myrkyttämään. Eläviä pöpöjä ei tarvita, koska ne ryhtyvät lisääntymään ihmiseen päästyään. Mutta jos järvi kukkii sinilevää, niin ainakin sitä myrkynerittäjämassaa on paljon.
Tässä muuten vastaus kysymykseen siitä, että auttaako keittäminen sinilevän (ainakin joidenkin muotojen) erittämään mikrokystiiniin (
http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=303880):
Mikrokystiinit vaurioittavat pysyvästi maksaa ja edistävät kasvainten muodostumista. Sinilevämyrkyistä tehdyissä tutkimuksissa on todettu, että mikrokystiinit voivat säilyä vedessä kauemmin kuin sinilevää on silmin havaittavissa. Keittäminen ei tuhoa myrkkyä.