Ristretto
Kahvikeskustelu => Apua aloittelijoille => Aiheen aloitti: Nuuniaana - Huhtikuu 08, 2015, 22:55:53 ip
-
Heips!
Täällä melko köyhä barista etsii kotiinsa sopivaa konetta. Työskentelen kahvilassa ja ymmärrän creman sekä papujen päälle, joten aihe ei ole tuntematon. Kuitenkaan en tiedä yhtään mitään näistä kotikäytön espressokoneista. Kaiken lisäksi olen hyvin köyhä opiskelija, joten etsin käytettyä konetta hyvin alhaisesta hintaluokasta.
Otsikossa esittelin kaksi konetta, jotka olen löytäny tori.fista halpaan hintaan. Yritin googlettaa laitteista järkevää tietoa, mutta toisaalla ylistetään ja muualla haukutaan.
Tarkoituksenani olisi tehdä cappuccinoja eli maidon vaahdotus tulee olemaan must. Luin jo täältä suurista boilereista, joista saa paremmat höyryt, mutta tämä vie vain ajatuksia sekaisin.
Mulle saa myös kaupata jotain hyvää käytettyä vehjettä lisäksi. ::)
-
Ariete oli minulla joskus harkinnassa ihan vain sen takia että se on niin söpö: http://www.tori.fi/uusimaa/Ariete_Retro_18196149.htm?ca=18&w=3
50 € ei ole lainkaan paha hinta. Portafiltteri on ilmeisesti sellainen jota voi käyttää sekä paineistettuna että "normaalisti"? Podeilla toimivan portafiltterin voit viedä suoraan kierrätykseen.
-
No otsikon laitteet eivät ole espressolaitteita lainkaan, mutta on myönnettävä että 50:llä et lähemmäs pääse.
Mokkapannu tai aeropress olisi parempi huokea laite espresso tyylisen juoman tekoon mutta vaahdotus pitää ratkaista muuten.
-
50 € ei ole lainkaan paha hinta. Portafiltteri on ilmeisesti sellainen jota voi käyttää sekä paineistettuna että "normaalisti"?
Paineistamaton kahva vaatii sitten jokatapauksessa kalliin myllyn. Alle satasen on haastavaa saada jo pelkkää myllyä.
-
Katselin et torissa ois myynnissä Delonghin mylly kans myynnissä. Toisaalta budjetti vois olla joku 150€, jos sillä jonkun hyvän käytetyn saa.
Eli tossa Arietessa voi valita et käyttääkö paineistettuna vai ilman? Ja ilmeisesti podien kanssa on parempi se paineistettu?
-
Tuossa ilmoituksen kuvassahan on kaksi portafiltteriä. Toinen niistä on podeille, ja toinen puruille. Kuvan perusteella tavallisen portafiltterin korin saa paineistettua sen mustan kumi/muovirinkulan avulla. Jos on hyvä mylly sitä rinkulaa ei kannata käyttää, mutta huono mylly tai valmiiksi jauhetut purut vaativat sen käyttöä.
Näin siis jos tulkitsen tuotekuvan oikein.
-
Katselin et torissa ois myynnissä Delonghin mylly kans myynnissä. Toisaalta budjetti vois olla joku 150€, jos sillä jonkun hyvän käytetyn saa.
Millainen mylly? Se on myllyn kanssa todella tarkkaa paineistamattomassa. Vääränlaisella ei saa oikein minkäänlaista kahvia aikaiseksi. Paineistetulla taas ei ole niin tarkkaa, sillä sellaisella saa aina juotavaa kahvia helposti. Paineistamaton on toki paljon parempi, mutta vaatiiosaamista ja säätöä enemmän.
Ja ilmeisesti podien kanssa on parempi se paineistettu?
Podit toimivat vain paineistetuissa.
-
Tämmönen on myynnissä, mutta näköjään lähtöhintakin on niin alhainen että ei varmaa hyvä ole.
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/47129/crvcd/DeLonghi-KG89-Professional-kahvimylly
Lueskelin täällä muiden ihmisten koneista ja toi Rancilio Silvia kuulostaa ja näyttää ihanalta. Siihen sais säästää vuoden verran ensin rahaa :-\
-
Tämmönen on myynnissä, mutta näköjään lähtöhintakin on niin alhainen että ei varmaa hyvä ole.
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/47129/crvcd/DeLonghi-KG89-Professional-kahvimylly
Tuskin yltää espressokarkeuteen tuo.
Lueskelin täällä muiden ihmisten koneista ja toi Rancilio Silvia kuulostaa ja näyttää ihanalta. Siihen sais säästää vuoden verran ensin rahaa :-\
Melko suosittu kone Suomessa tosiaan. Hieman halvemmalla saisi Pavonin:
http://shop.lagondola.it/product.php?pid=73&nav=mn
-
Lueskelin täällä muiden ihmisten koneista ja toi Rancilio Silvia kuulostaa ja näyttää ihanalta. Siihen sais säästää vuoden verran ensin rahaa :-\
Melkeinpä tekisi mieli suositella vaikkapa sen aiemminkin mainitun Aeropressin hankintaa ja rahan säästämistä parempaan koneeseen kuin nuo otsikossa mainitut.
Varsinkin paineistetulla filsulla se kahvi ei edes ole espressoa, vaan lähempänä mutteripannun tuotosta (ja toki myös sen mutteripannun kanssa pääsisi halvemmalla - ja edullinen myllykin kelpaisi, esim. Wilfa).
Espressolaitteita halvalla ostettaessa helposti ampuu itseään jalkaan (kuvainnollisesti toki). Silvia edustaa sitä lähtötasoa mistä ponnistetaan liikkeelle (Gaggioiden kanssa toki pääsee vielä vähän halvemmalla). Jos mennään siitä teknisessä mielessä alaspäin, niin silloin rima on jo kaivettu maan sisään. Se on ikävä totuus, mutta espresso on teknisesti melko haastava tapa valmistaa kahvia, etenkin jos lähtökohtana on se, että haluaisi hyvän kupillisen kerta toisensa jälkeen.
-
Toki on myös niin, että jos haluaa hyvää tuoretta papua, ja käy hankimassa niitä paahtomosta tuollaiseen 40e/kg hintaan, niin käy kuten perämoottorivenekimpassa: "ei osteta kimppaan, vaan mä voin ostaa veneen, jos SÄ makst sitten pensat" ;-)
-
Käytetyllä silvialla pääsee hyvin liikkeelle.. Mutta mutta kuten aina sen jälkeen se lähtee lapasesta.
Tämän voi todistaa melkeinpä kaikki foorumilla olevat. ;D
-
Yksi jopa sanoi, että turha ostella alle 2000e:n keitintä ;-)
Mulla menee kilo kukaudessa näemmä nyt, hieman ehkä päälle, koska joudun tilkitsemään myös pahalla kahvilla noita tilausrakoja.
Sanotaan 1200g/kk se on siis vuodessa 40en:n kilohinnalla 576e. Eli jos pitäisi kolme vuotta laitteita eikä pistäisi laitteisiin enempä kuin kahviin niin voisi ostaa joka kolmas vuosi 700e:n myllyn ja tonnin keittimen...
-
Aloittelijan ,joka itsekin olen ,on jostain lähdettävä liikkeelle.
Sen verran kuitenkin tiedän että nuo otsakkeen vempeleet kannattaa jättää kaupan hyllylle.
Pistäisin ne samaan kategoriaan kuin zinzano ;D
Molemmat tekevat ruskeeta lietettä ja kutsuvat itseään kahviksi.
Tietoa kun tulee lisää niin vaatimus ja hintataso nousee.
-
Mites tommonen La Pavoni EPL? Löysin sellaisen myynnistä käytettynä huutonetistä.
EDIT: Mites tommonen Gaggia baby twin? Ainakin joku tällä foorumilla oli joskus sellaisen myynyt.
-
Hyväkuntoinen Europiccola on ihan tykki!
Mutta vaatii kunnon myllyn. Minimi on 50eur manuaali Skerton joka jauhatuksen laadulta on ihan ok mutta säätöön joutuu kikkailemaan.
La Pavonista on oma pitkä ketju joka kannattaa lukaista läpi jos kutkuttaa...
-
Tuo huutonetin härveli on se halpa puoliautomaatti. Ei siis kahvakone.
-
Mites tommonen La Pavoni EPL? Löysin sellaisen myynnistä käytettynä huutonetistä.
Vain tämän verran tiedän: http://www.ristretto.fi/foorumi/index.php?topic=2056.0
Hyväkuntoinen Europiccola on ihan tykki!
Mutta vaatii kunnon myllyn. Minimi on 50eur manuaali Skerton joka jauhatuksen laadulta on ihan ok mutta säätöön joutuu kikkailemaan.
La Pavonista on oma pitkä ketju joka kannattaa lukaista läpi jos kutkuttaa...
Tämä EPL kaiketikin on ihan eri vekotin kuin Europiccola?
EDIT: Mites tommonen Gaggia baby twin? Ainakin joku tällä foorumilla oli joskus sellaisen myynyt.
Tuon arvostelun pohjalta jäisin vielä säästelemään vähäksi aikaa: ;)
http://coffeegeek.com/reviews/consumer/gaggiababytwin/Nakbin
Gaggioista Classic ja Pure lienevät ok? Näistä Gaggia-käyttäjät kertokoot enemmän...
Jos haluaa keittimen hyvällä hinta/laatu-suhteella, niin lienee foorumilla yleisesti hyväksyttyä, että Oscar elektros.it (http://elektros.it):stä tilattuna (OPV:llä, anti-vacuumilla, rajoittimilla, sun muilla modauksilla varustettuna) vastaa hyvin suhteessa siihen sijoitettuun europinoon - mutta vaatii toki hitusen enemmän säästämistä kuin Silvia. ::)
E: korjasin Elektros-linkin ja muuta
-
Hmmh.. Huonosti löytyy tietoa lisää tosta La Pavonin ELP:stä. Mutta ilmeisesti kuitenkin parempi valinta kui nuo Arietet ja Delonghit.
Luin täältä foorumilta, että Ascaso Dream (boilerilla) on ollut alkuun ihan hyvä peli. Sekin löytyy huuto.netistä tällä hetkellä 200€ lähtöhintaan. Ehkä pienellä säästöllä semmosen vois alkuun hankkia?
-
Oops!!! [emoji15]
My bad, luin todella huolimattomasti ja perun kaiken edellisen viestini hehkutuksen.
Ei tuo EPL mitenkään oleellisesti eroa otsikon laitteista.
Jos käteinen on tiukassa niin oikeastaan pari vaihtoehtoa on joilla espresso tyylistä juomaa kustannustehokkaasti saa:
1 mokkapannu; plussaa fiilis ja makukin jos oppii olemaan polttamatta juoman. Ei ole kauhean kranttu jauhatukselle.
2 aeropresso; laite ei aiheuta minkäänlaista vau efektiä tuttavissa, mutta osaava tekee tällä ihmeitä.
-
1 mokkapannu; plussaa fiilis ja makukin jos oppii olemaan polttamatta juoman. Ei ole kauhean kranttu jauhatukselle.
2 aeropresso; laite ei aiheuta minkäänlaista vau efektiä tuttavissa, mutta osaava tekee tällä ihmeitä.
Tykkään kuitenkin eniten noista maitopohjaisista juomista kuten cappusta ja lattesta, joten maidon vaahdotus ois aika must. :-\
-
Olen saanut tehtyä hyviä shotteja Gaggia Baby twinillä ja krupsin 50e myllyllä.
Vaahdottanut sillä cappat/lattet artilla.
Tampperi Louhenpajalta, joku hyvä kannu ja vaahdotustreeniä ni eiköhän sieltä ihan hyvää saa aikaiseksi.
Jos haluaa pitää budjettinsa, eikä säästää lisävuotta, niin siinä yksi mahdollinen kombo.
-
Jos haluaa pitää budjettinsa, eikä säästää lisävuotta, niin siinä yksi mahdollinen kombo.
Toisaalta, jos halua säästä aikaa ja rahaa pidemmällä aikavälillä, niin Oskari ja kunnollinen mylly tuovat heti sille tasolle (tai ainakin pahuksen lähelle sitä tasoa), jolle niin sanotun pitkän oppimisen ja erehtymisen kaavan kautta kulkeneet ovat päätyneet tavoitellessaan hyvää espressoa.
Sitten myöhemmin aletaan puhua niistä yli 2000€:n plöröttimistä ;)
-
Gaggioista Classic ja Pure lienevät ok? Näistä Gaggia-käyttäjät kertokoot enemmän...
Aloitin espresso harrastuksen krupsin xp4000 keittimellä, paineistamattomalla korilla ja wilfan cgr-1 myllyllä. Olin ihan tyytyväinen essoon, mutta höyrytys ei kyllä toiminut alkuunkaan.... Keitin meni rikki joten oli päivityksen aika.
Itsellä on nyt gaggia classic, reilu vuoden vanha. Olen tyytyväinen, mitä nyt höyryventtiili vuotanut miltei uudesta alkaen. Kyseessä lienee enemmänkin ominaisuus kuin vika. Myllynä ascaso i-steel.
Kone lämpiää nopeasti ja tuottaa riittävästi höyryä maidon kelvolliseen vaahdottamiseen. Pillin vaihdoin kylläkin silvian höyrypilliksi.
Ainut ongelma on, että ei pysty ihan peräjälkeen tekeen essoa ja höyryttämään, vaan kone vaatii noin minuutin lämmetäkseen höyrytys lämpötilaan.
Mylly jauhaa riittävän hienoa, joskin puhdistusta varten myllyä joutuu melko paljon purkamaan. No mutta parin kk välein tämäkään ei paha rasti.
Uskallan suositella gaggia classic keitintä, jos sen jostain noin 200 euron hintaan löydät (saanee varmaan halvemmallakin). Noita ihan halppiksia en suosittele noin 5kk kokemuksen perusteella.
-
Maitoa voi vaahdottaa lämmittämällä sen mikrossa tai kattilassa ja sitten vaahdottamalla sen pressopannulla tai käytännössä samanlaisella maidonvaahdottimella. Onhan niitä patterikäyttöisiä maidonvaahdotusvispilöitäkin, joilla jonkinlaista vaahtoa saa aikaan. Ei näillä keinoin latteartia tehdä, mutta eipä välttämättä markettikeittimelläkään.
Käytetyn Europiccolan saattaa saada alle kahden sadan.
-
Kalliita keittimiä ei olisi, jos halvalla saisi hyvän. Halvalla kyllä pääsee alkuun. Samalla oppii istumaan yökaudet Youtubessa erilaisia amatöörien valmistusniksejä metsästäen. Weissaus,valssaus ja kirkkovirret tulevat tutuksi.Myös erilaiset korkit ja niihen upotetut woodoo-neulat tekevät sinusta vispilämestarin. Ja se ranneliike! Eri korkkilaatujen tuoksuissa riittää alan tuntijoiden kanssa paljon keskusteltavaa. Ja heureka, sitten se tulee: nyt kyllä onnistun! Toinen vaihtoehto on lykätä ostopäätöstä pari vuotta, säästää rahaa ja ostaa kunnon vehkeet. Ja tuoretta kahvia. Nakukahvakaan ei ole pakollinen, on kyllä helppo pitää puhtaana. Ja tänä aikana voi miettiä ostoksen tarpeellisuutta.
-
[emoji106] Op -hieno kirjoitus. Osui js uppos tänne!
-
Itse en olis taas sijoittanut koskaan isoa rahaa laitteisiin suoraan, ennen kuin olisin kokeillut halvemmilla kiinnostaako harrastus kauemmin kuin hurmoksen.
Ostaa laitteita joiden jälleenmyyntiarvo on kohdillaan, ni ei päivitys ole ongelma.
Mieli tekisi GS/3:sta tai Linea miniä ja myllyksi K30, mut on myös hellasärö ja ranskalainen auto.
-
Ranskalainen auto .. Ihan kiva takuun ajan. 1kk tämän päätyttyä kojelauta toimi omana discona.
Enkä edes oppinut yhdestä ::) toinen lähti vaihtoon puoli vuotta myöhemmin.
Itse olen olen samaa mieltä, kannattaa kokeilla ensin. Jos hulluus jatkuu , niin parempi vehje tulille.
-
Itse en olis taas sijoittanut koskaan isoa rahaa laitteisiin suoraan, ennen kuin olisin kokeillut halvemmilla kiinnostaako harrastus kauemmin kuin hurmoksen.
Ostaa laitteita joiden jälleenmyyntiarvo on kohdillaan, ni ei päivitys ole ongelma.
Mieli tekisi GS/3:sta tai Linea miniä ja myllyksi K30, mut on myös hellasärö ja ranskalainen auto.
Millä harrastaa, jos ei ole harrastukseen sopivaa laitetta? "Luistimet olivat ok, mutta toisesta puuttui terä..."
Jälleenmyyntiarvo..hm..
Jos laitteilla ei saa kunnon espressot kuin satunnaisesti, niin harrastus ei taatusti kestä kuin hurmoksen. Puhun kokemuksesta, onneksi olin sinnikäs.
-
Kokemuksesta? Siis ei ole ollut pohjalla halpaa konetta?
Oma harrastus otti kipinää ihan thermoblockista.
Luistin nyt oli aika huono vertaus, eikö ollutkin?
Mennään ylilyönteihin, niin eihän se kalliilla autolla ajaminen tee parempaa kuskiakaan.
-
Jos laitteilla ei saa kunnon espressot kuin satunnaisesti, niin harrastus ei taatusti kestä kuin hurmoksen. Puhun kokemuksesta, onneksi olin sinnikäs.
Minusta selkeästi sanottu. Sinulle kuitenkin rautalankamalli. Aloitin halvoista. Onneksi oli sinnikäs = fiksu, ymmärtääkseni toimivan laitteiston merkityksen. Ja halvalla ei hyvää saa. (Minua on aina ihmetyttänyt helposti loukkaantuvat ihmiset. Rinne ja kumppanit kyykyttäävät, en minä).
-
Ai mä taisin ymmärtää väärin. Luulin et sulla ei ollut kokemusta halvoista koneista.
My bad.
-
My bad bad.
-
Noniin mä nyt sit menin huutamaan huuto.netistä tuon La Pavonin EPL:n! (huuto aika oli menossa umpeen joten tuntui pakolliselta toimia ::) )
Seuraavaksi etsin sen myllyn ja tarvittavat varusteet mitä setistä puuttuu. Uskon, että tolla pääsen alkuun ja oppimaan koneen toiminnoista, kuin se että ostaisi ihmeellisen koneen, josta pitäisi heti ymmärtää paineen säädöt tai muuta. :)
-
No siitä se kilpailuvarustus alkaa..
-
No onpa sitä tullut luettua suosituksia hommata 20000 dollarilla kone ja myllykin.
-
No onpa sitä tullut luettua suosituksia hommata 20000 dollarilla kone ja myllykin.
No sinne se varmasti päätyy... Vaihto ehtoja on vain kaksi.
-
Jos laitteilla ei saa kunnon espressot kuin satunnaisesti, niin harrastus ei taatusti kestä kuin hurmoksen. Puhun kokemuksesta, onneksi olin sinnikäs.
Vaan mistää tietä onko kyse laiteista vai miehestä? Tai kahvista?
Muta mikä näistä tietää, italialaisia laitteita ;-)
-
Juu, Italialainen sen olla pitää. :)
-
Vaan mistää tietä onko kyse laiteista vai miehestä? Tai kahvista?
Muta mikä näistä tietää, italialaisia laitteita ;-)
Höh, älä nyt Osku lisää hämmennä. Kyllä sinä tiedät missä vika on, jos ei omilla laitteillasi tuoreista pavuista uutettu kahvi maistu. ;)
Kun katsoo miehen laiteluetteloa, niin vika tuskin olisi niissä... ja jos kahvikin on tuoretta, niin... ;D
Vaan vakavasti ottaen: milloinkas se kahvi viimeksi on maistunut pahalta ja miksi???
-
Ostin nyt tuon la pavonin vehkeen. Semmoinen kysymys heräsi mieleen ku tossa on kolme nappia. Päälle -nappi, espresson tiputusnappi ja höyrynappi. Tosta höyrynapista mietin, että missä vaiheessa se kannattaa laittaa päälle? Heti kun käynnistää vai vasta sitte kun on tiputtanut espresson? Nappeihin syttyy valot niin ilmeisesti kertovat valmiudestaan.
-
Ei vissii manuaalia tullu mukana?
Jos englanti taittuu, tahi itaalia, ni manuaali täälä http://ep.yimg.com/ty/cdn/pavoni/plus.pdf (http://ep.yimg.com/ty/cdn/pavoni/plus.pdf)
-
Kiitos sinulle!! :)
-
Ihan mielenkiinnosta: mitens on lähteny kahvittelu käyntiin tällä masiinalla?
-
Hyvin on lähtenyt! Tosin ei oo vielä sitä myllyä joten kaupan Clipperin espressolla mennään.. Vähän on ihmettelemistä ton valumisajan kanssa, kun nyt tuo pukkaa ulos jo 15 sek.. Yrittänyt tampata lujempaan, mut en tiiä onko se toi valmisjauhe sit jotenkin karkeaa.. Ihan kelpo cappuccinot saa vaahdotettua ja vaikka välillä tuntuu että höyry loppuu kesken loppuvaiheessa..
-
Tamppaamalla ei valumisaika muutu yhtään. Jauhatus on ainoa tapa muuttaa sitä.
-
Tamppaamalla ei valumisaika muutu yhtään. Jauhatus on ainoa tapa muuttaa sitä.
Mitä yritetään sanoa, valmis ryynit on liian karkeita.
Mylly olis aika kiva, käsihyrkyttymiä saa halvalla.
-
Mitä yritetään sanoa, valmis ryynit on liian karkeita.
Mylly olis aika kiva, käsihyrkyttymiä saa halvalla.
Ja mitä siis yritetään sanoa, niin ilman espressomyllyä et saa espressokahvia.
Halpa mylly siis ei välttämättä ole oikotie onneen. Vaikka jotkut käsimyllyt tosiaan pääsevät espressokarkeuteen, niin usein niiden säädettävyys on turhan karkeaa. Hinta (valitettavasti) kertoo paljon myllyn espresso-ominaisuuksista.
Jos etsii edullista sähkömyllyä uutena, niin Ascaso i-Mini (tai samalla koneistolla toimivat, mitä kaikkia niitä halvempien Isomacien lisäksi onkaan?) vajaalla 200€:lla on lähtötaso. Käsimyllyjen tuntijat kertokoot niistä tarkemmin, omalla Porlexilla jauhan nykyään vain matka-kahvit aeropressile...
-
Ahaa joo, mut parempaa on tullu kuitenkin kuin se että en tampannu. Ainakin omasta mielestäni.
Jees, käytettyä kuitenkin oon etsimässä, sittenkun vaan sattuu kohdalle..
-
Vipukoneet minulle tuntemattomia, mutta jäin pohtimaan saisiko kahvikakkua tiukemmaksi - ja uuttoaikaa pidemmäksi - sopivalla turvotuksella/esiuutolla?
-
Tuo ei ole vipukone..
-
Kas :)
-
Juu ei oo vipukone ja se ihana insinöörien keksimä paineistettu kahva siinä.. Kyllä toi alkuun menee, mutta mahdollisesti päivitys tulee joskus kun saa enemmän rahaa kasaan. Tai ees sen myllyn eka. :)
-
Tervetuloa varustelu kisaan ;) kun mikään ei ole tarpeeksi. Vai miten se meni ??? ;D
-
Juu ei oo vipukone ja se ihana insinöörien keksimä paineistettu kahva siinä..
Jauheen hienontaminen paineistettuun kahvaan on kyllä vähän ongelmallista. Menee melko äkkiä "tukkoon" sihti. Ei olleenkaan toimi siten lineaarisesti sitä se uuttoajan pidennys jauhetta pienentämällä kuin paineistanmattomassa. Se paine iskostuu kokonaan sitä yhtä keskireikää vasten, eikä koko sitä kahvimassaa kuten paineistamattomassa.
Saattaa se pieni jauheen hienonnus silti parantaa sitä tulosta en minä sitä, mutta ei edes välttämättä.
Entäs kahvijauheen määrä? jos sitä lisää hieman, että sihto on vähän ylitäynnä ennen tamppaamista?
Miten se kahvin maku? Onko siinä millaisia vikoja? En painesihdillä edes lähtisi omien kokemusten mukaan hullunlailla metsästämään sitä uuttoaikaa, vaan ihan maku edellä selkeästi lähtisin tutkailemaan. Toki mylly antaa lisää tilaa siihenkin.
Teetkö sinkkuja vai tuplia?
-
Tuplia teen. Jauheen määrää oon kokeillut ja pelkkä esso tuntuu maistuvan vaan suodatinkahvilta eli ei kovin vahvalta. Kerran sattui tulemaan hitaammin suodatus ulos, mutta harmittaa kun en tiedä mitä tein eri tavalla.. Ehkä tää on nyt sitä kokeilua vaan. About sen 14g oon tupliin laittanut jauhetta ja painanut tiiviiksi.
-
About sen 14g oon tupliin laittanut jauhetta ja painanut tiiviiksi.
Jos enempää ei mahdu, niin ei siinä oikein muu auta kuin mylly.
Sanoisin, että jos valmisjauheesta painekahvakone tekee suoodatinkahvimaista, niin jotain on pielessä. Joko kahvassa tai tavassa.
-
voipi olla tuo jauhe semmosta et sujahtaa nii nopee läpi et jää väljän makuseksi.
-
voipi olla tuo jauhe semmosta et sujahtaa nii nopee läpi et jää väljän makuseksi.
Omalla painesihdillä (johon en kyllä ole koskenut aikoihin) sillä jauheella ei niin kauheasti ole merkitystä. Jopa melkein suodatinkahvista saa siedettävää. No ei ehkä ihan, mutta ei sillä jauheen hienoudella niin kamalasti ole väliä.