Kiitos inputista Cartman. Tuo Delonghi oli nyt vaan yksi laite joka on tullut vastaan kun en näistä juuri tiedä. Silvia vaatinee siis noita esileikkejä mutta onko muita ns. "oikeita" espressokoneita joiden kanssa selviöisi vähemmällä säätämisellä vai onko ne kaikki tuollaisia?
Kyllä ovat. "Oikean" espressokeittimen käyttöön liittyy kahvin jauhaminen, sihdin täyttö, tamppaaminen, kenties lämpösurffaaminen, uutto ja sitten vermeiden pikainen putsaaminen. Jauhaminen ja uutto vaativat oman opettelunsa. Mikäli näitä esileikkejä (kuten sinä sanoit) ei olisi, kyse ei enää ole "oikeasta" espressokeittimestä. Koko homman idea on juuri siinä käsityössä, jonka avulla käyttäjä oppii ja saa hallita koko prosessia.
Sinun kapselikoneesi edustaa toista ääripäätä, siinä ei voi vaikuttaa yhtään mihinkään. Nuo "manuaalikoneet" ovat sitten siellä toisessa päässä. Näiden väliin mahtuu pari kapinetta:
- Hyvälaatuinen markettikeitin, se antaa painekahvallisena paljon osaamattomuutta anteeksi, mutta kyllä samat toimenpiteet siinäkin on tehtävä.
- Ja sitten se täysautomaatti, joka antaa käyttäjän hallita joitain määrättyjä tekijöitä (Krupsilla kahvijauheen määrä, jauhatuskarkeus ja uuttolämpötila), mutta tekee duunit automaattisesti.
Näissä molemmissa on tehty kompromisseja, joiden avulla "helppoutta" on lisätty huippulaadun (maun) kustannuksella. Mutta, mutta, tuossa ne sinun vaihtoehtosi ovat, noin tuotelinjapoliittisesti ajateltuna. Sittenhän jokaisen vaihtoehdon sisällä on eri merkkejä ja malleja...
Ei ole mitenkään mahdotonta, että pitäydyt kapselikeittimessäsi. Eihän se ihan huonoa kahvia tee ja siinä on kaikki sinun kaipaamasi ominaisuudet. Helppokäyttöisyydellähän sitä myydään ja siinä asiassa se on ykkönen. Kaikki muut vaihtoehdot vaativat jotain lisäduunia ja putsaamista.