Keitin siis OBH Nordica Chilli 2418, niin pirtsakan punainen ettei tunnu löytävän keittiöstä paikkaansa.
Ensimmäiseksi jauhatukseksi valitsin Segafredon Casan, koska tämä oli tuttu merkki juotuna ja maku hyväksi todettu (juon cappuccinoa).
Sillä menikin pussi siihen harjoitteluun, tuloksia tuli kovin erilaisia, ihan piti käydä tk-päivystyksessäkin (mutta se onkin jo toinen juttu, eikä liity cremaan).
Päätin ottaa tarkempaa selkoa keittimestä ja onnistumisprosentistani joten rimpautin pääkallopaikalle OBH:lle, sieltä ohjattiin muutaman mutkan kautta jollekkin kahvin/keittimien erikoisvastaavalle. Rouva oli erittäin ystävällinen ja kertoi heidän testanneen jokaisen keitin merkkinsä ennen kuin laittavat myyntiin, tähdensi vielä että tätä keitintä oltiin testattu Paulig Original Espressolla sekä Lavazzalla, aina oli kuulema tullut hyvä crema.
Kauppaan mars, Pauligit mukaan ja odotukset korkealle... Ei onnistunut tälläkään kertaa, sapetti.
Nyt Segafredon Emozioni koetuksella, eikä tälläkään saatu toivottua lopputulosta.
Kun tamppaan kakun tuplalle valmiiksi, niin lopuksi vielä pyörätän hieman että pinta siloittuu. Kakku uuton jälkeen on kiinteä, irtoaa kokonaisena kerta kopautuksella, päällä vain koneen mutterin jälki, ei reikiä/halkeamia.
Pidän pyöreää lämmitettyä kuppia alla ja raikkaita vesiä sisällä, muutenkin putsailen keitintä ahkerammin kuin muuta kämppää.
Uutto kestää 20-25sek ja määräksi saadaan tuplana 60ml.
Itse en keksi muuta ongelmaa kuin sopivan jauhatuksen löytämisen ja kunnon tampperikin voisi auttaa.
Jos jollain olisi vastauksia/kysymyksiä tai jopa sama keitin, niin olisin kiitollinen kaikista avuista.