Olisivat nyt voineet myydä uuden kahvin vaikka uudella tuotenimellä kun tuote ei juuri aiempaa palkittua kahvia edes muistuta. Ei olisi tullut niin selvä huijauksen maku.
Toisaalta, onhan se artesaanipaahtimoille jokseenkin tyypillistä, että blendien pavut vaihtuvat sen mukaan, mitä milloinkin on tarjolla. Isojen paahtotalojen blendit, kuten esim. mainittu Juhla Mokka, koostuvat sen verran monista umpigeneerisistä pavuista, että yhden tai kahden vaihtuessa ei maussa ole juuri huomattavaa eroa. Pienet artesaanipaahtimot toimivat eri tavoin. Yleensä ne pyrkivät käyttämään blendeihinsä sellaisia papuja, jotka ovat laadukkaita ja poimintasesongit huomioiden. Isot paahtimot eivät sellaisesta välitä, vaan niille on tärkeää saada kahvi markkinoille mahdollisimman edullisesti ja kate maksimoiden.
Sen tarkemmin en tietenkään tiedä, mitä Lehmuksen kyseisen blendin taustalla on. Epäilen kuitenkin vahvasti, että kyse olisi huijauksesta. Varsinkin kun Monsoon Malabar ei mielestäni ole missään määrin miellyttävä, tai laadukas papu. Sen vaihtuminen Brasilian parhaan kahvintuotantoalueen papuun on omasta näkökulmastani piristävä ajatus. On huomattava, että tuotteen nimenä on French roast, joka viittaa ainoastaan paahtoasteeseen, ei papuun. Toki french roast -paahtoaste kuulostaa jo lähtökohtaisesti siltä, että itse pavun ominaisuudet on menetetty viimeistään jo paahtovaiheessa ja lopputuloksessa maistuu pääasiassa pelkkä paahdin.
Lehmuksen sivuilla blendiä toki markkinoidaan yhä monsuunituulessa kuivattuna, mitä vahvasti epäilen brassikahvin kohdalla. Kyseessä on toisaalta natural-prosessoitu papu, josta löytyy aavistuksen verran samanlaisia maanläheisiä aromeja, mitä monsuunikahvissakin on. Silti tuotekuvausta olisi syytä päivittää.
Monsuunikahvin ystäville sitä on onneksi yhä tarjolla Kaffan valikoimissa.