Kuuluuko tämän olla hieman ns laimeampi papu? Todennäköisempää kyllä että omat jauhatukset + veden/jauheen suhde pielessä. Oon kyllä käyttänyt tätä 5,5g/1dl suhdetta.
Minkäkokoisia eriä valmistat, ts. montako kuppia kerrallaan? Jos et halua lusikan kanssa säätää, niin suosittelisin käyttämään vähintään 0.5l vettä. Tällöin itse uuttotapahtuman toistettavuus lisääntyy ja saat säädettyä jauhatusta paremmin (ja pienillä määrillä suodatusaika jää kovin lyhyeksi).
Jos mittaat desilitroina/litroina veden suoraan hanasta, niin tähtää kahvissa 5.8 grammaan/desi mikäli haluat "normaalivahvuista" ja sitten jos haluat vahvaa, niin 6.6g/dl. Jälkimmäisessä saatat joutua käyttämään hieman hienompaa jauhatusta kuin ensimmäisessä. "Oikein" uuttuessaan tuo käyttämäsi 5.5g/dl antaa hitusen normaalivahvuista laihempaa (mutta ei vielä laihaa).
Mikäli intoa riittää, niin kannattaa hakea oikeaa jauhatuskohtaa vaikka niin, että otat sen 29g kahvia ja 0.5L vettä (pidät tämän suhteen tarkasti vakiona). Pyri saamaan kahvi filtteriin mahdollisimman samalla tavalla joka kerta (ravista varovasti tasaiseksi). Tämän jälkeen käy läpi jauhatuskarkeuksia yksi kerrallaan ja kirjaa ylös. Kannattaa aloittaa hieman karkeammasta ja siirtyä sopiva "pykälä" kerrallaan hienommalle. Kirjaa ylös mikä maistuu parhaalta. Jos tuo 0.5L on liikaa kahvia kerralla juotavaksi, niin kaada osa toiseen kuppiin ja jätä se jäähtymään huoneenlämpöiseksi. Näistä huoneenlämpöisistä kupeista etsi se makein ja vähiten pistävä.
Ei suodatinkeittimellä mielestäni mind blowing kuppia saakkaan, makujen hakuun halvemmalla kuin raa'alla espressokoneen ostolla kokeilisin ensin pressopannua.
Eriävä mielipide tälle - varsinkin tuon pressopannun osalta
. (Vaikkei enää pitäisi olla itsellä myllystä kiinni, niin suodattimella tulee edelleen makeampi ja selkeämpi kuppi - mutta tämä siis henk.koht. mieltymys).