Olin tilaamassa kahvia ja hoksasin, että en ole saannut huhtikuun pakettia. Mainitsin asiasta Stevelle ja sainkin samassa paketissa kaksi yllärikahvia (huhti- ja toukokuu).
Ensimmäinen paketti on
Costa Rica Coopronaranjo fine peaberries, kahvi jota ei löydy vielä hasbeanin webbisivuilta. Paketissa lukee:
"
In the cup expect bright acidity, citric lemon and limes with a smooth aftertaste of sweet honey"Tuo hapokkuus kuvauksessa hieman arvelutti: sopisiko tämä espressoon? Ensimmäinen yritys meni hieman pieleen, mutta ei niin paljon, jotta oisin heittänyt pois. 32ml 15 sekunnissa, eli liian nopeasti. Muille referenssiksi mainittakoon, että jauhatuskarkeus oli sama kuin hasbean espresso blendillä. Pitää siis jauhaa hienommaksi. Maku oli hapokkaan puoleinen, mutta ei mitään totaalisen järkyttävää. toisaalta kun uutto ei osunut kohdalleen, en ala vielä syvempää analyysiä kirjaamaan. Jälkimaku ihan ok. PID oli säädetty 224f:n, eli luultavasti jotain 93C paikkeilla uuttolämpö. Kommentoin myöhemmin lisää kun saan paremman shotin aikaiseksi.
(Edit: lisätty myöhemmin)
Määrällisesti onnistunut uutto ja lämpötilaksi 228f, eli uuttolämpötila jossain 95-96c paikkeilla: Ei toiminut, pitää kokeilla matalammalla lämpötilalla... Löysin muuten cupping notesit googlella
www.coffeearticles.co.uk:sta.(Edit 7.6.)
220f uutto ja hapokkuus oli jotain järkkyä. Lopulta annoin periksi ja totesin, ettei tämä kahvi ole makuuni.
(end-edit)
Toinen paketti oli
Brazil Jaboticabas-José Ribas (£7.00)
Tästä Thomas_s on
kommentoinnut aiemmin. Lisään omat kommenttini tähän kunhan saan paketin auki ja maisteltua.
(Edit 7.6.)
Eka shotti oli ihan ok, ehkä aavistus hapokkuutta, Coopronaranjoon verrattuna hapokkuutta ei ole ollenkaan. Välissä ehdin jo juoda
El Salvador Finca La Siberia 100% Bourbon. Sekin oli aika hapokas, ei kuitenkaan niin hapokas kuin Coopronaranjo. Bourboniin verrattuna tämä CoE on vähemmän hapokasta. Lisäkommentteja myöhemmin.