Mahlkönig on kuitenkin vakavastiotettava myllyjen valmistaja ja on suunnitellut myllyn toimimaan myös pressokarkeudella, eli jotain syytä on uskoa että se siinä ainakin jossain määrin onnistuu. Mutta olisi kyllä hauska nähdä mittauksia että miten asian laita lopulta on.
Tosiaan mittausdataa karkeammasta jauhatuksesta ei oikein ole saatavilla - ainoastaan nuo Mahlköningin omat käyrät suodatinkarkeudella ovat tulleet vastaan. Kaikilla myllyillä hitusten määrä pitäisi kyllä vähetä mitä karkeammaksi mennään - löytyisiköhän jostain kuvaajia muista myllyistä karkeammilla asetuksilla, edes tuossa suodatinkarkeudessa.
Nyt kun hieman tarkemmin katsastelin noita Varion "speksejä"
täällä, niin tuolla ei tarkkaan ottaen kyllä luvata missään mitään konkreettia presso saatikka suodatinkarkeuden laadun suhteen (vai missasinko jotain). Siellä kyllä todetaan että espressokarkeudella saadaan bi-modaali jakauma, mutta ei tämä tarkoita että pressolla tulisi unimodaalia. Ja unimodaali jakaumakin voi olla aika "ruman" näköinen. Tosin lupaus "kapeasta partikkelijakaumasta" antaisi olettaa hyvää jälkeä. Toki myllyä on helppo
käyttää molemmissa tarkoituksissa kun on portafiltterin pidike ja jauheastia käytettävissä.