No on siinä etunsa vaikka kapselit mitä oon kokeilu (Lungo ja Cafe Au Lait) ei oo mitään erikoista.
1) Aina tuore kahvi
2) Tasan saman makuista aina
3) Voin ottaa mukaan työpaikalle kun siellä kahvi on mitä on...
4) Kapselikahvin voi tehdä alle 2 minuutissa.
5) Tulee cremaa kun laite toimi 15 bar paineella.
1) Yleensä tuoreus edellyttää juuri jauhettua kahvia. Kapselissa ei tällaista ole. Mainospuheet voivat kyllä väittää jotain muuta. Mainosväite tuoreuden säilymisestä kapselissa on yleensä ristiriitainen sen kanssa että kapselista löytyy myös parasta ennen -päiväys.
2) Maku vaihtelee. Kannattaa vertailla reilusti eri ikäisiä kapseleita.
3) Kyllä.
4) Kyllä.
5) Valmiin kapselikahvin päällä on usein pienen reiän läpi työnnettyä vaahdotettua kahvia. Crema taas on kahvipuruista sopivissa olosuhteissa irtoavaa ainetta. Tällaisia olosuhteita kapselikoneissa ei ole. Mainospuheet voivat toki väittää jotain muuta.
Termien ja mainosväitteiden kohdalla on sellainen vaikeus, että yhteiset määritelmät puuttuvat. Esimerkiksi "espresso" tarkoittaa joissain yhteyksissa tummaa, vahvaa kahvia. Vasta kahvipiireissä termillä alkaa olla oma, vakiintunut merkityksensä. "Tuoreus" ja "crema" -termien määritelmä vaihtelee samaan tapaan.