Ciao,
Ei sinkkushoteissa sinällään mitään vikaa ole. Riippuen käytetystä koneesta ja filtteristä sellaisen valmistaminen saattaa (ainakin oman kokemuksen mukaan) tosin olla hiukan tuplaa hankalampaa.
...
Lisäksi kannattaa varmaankin pitää mielessä että liiketoiminnan kannalta sinkun suosiminen lienee kahvilanpitäjälle kannattavampaa kuin tuplan. Tämä asiahan ei ole riippuvainen kahvilan maantieteellisestä sijainnista.
M. Petraccon artikkelissa Percolation luvussa 7.5.1
(kirjassa Espresso coffee, the science of quality, A. Illy & R. Viani (eds))
on tähän liittyviä havaintoja, tiivistettynä:
Italiassa espressolla on sosiaalinen merkitys, tuskin kukaan menee
kahvilaan juomaan espressoa yksin (siis Italiassa), ja siksi erityisesti
ruuhka-aikana on kätevää, kun saa tehtyä kaksi annosta kerrallaan.
Tämä on kirjoittajan mukaan johtanut siihen, että koneet on optimoitu
tuplille tai oikeastaan kahdelle sinkulle. Kun siis ammattikoneet ovat tällaisia, pitää toki uskottavan kotikoneen
olla samantapainen. Se, laskeeko kahvin sitten yhteen vai kahteen kuppiin
lienee makuasia. Minulle maistuu kaksi pientä espressoa paremmin kuin
yksi tupla, mieluiten tietysti hyvässä seurassa. (kuten italialaiset?)
Olen Temen kanssa samaa mieltä kunnollisten yksittäisten sinkkujen
valmistamisen vaikeudesta, filtterin muoto on aika vaikea kavennuksineen,
enkä itse välitä käyttää tuota filtteriä ollenkaan.
Italialainen standardi lieneekin kaksi sinkkua?