Kokemuksien vertaamiseksi kiinnostaisi, että kävitkö Cafe Solossa vai Mum'sissa? Mum'sista olen itse saanut vähintäänkin hyviä cappuccinoja ja espressoja, mutta Solo tuntuu olevan "trendikäs" ja hutkaisevan kahvan myllystä koneeseen. Taitavat itse kouluttaa työtekijät, mutta kovin hukkaan tuntuu Reneka Atalante ainakin Eetunaukion konttorissa menevän.
En muista nimeä. Lähdin sieltä jazzkadulta etsimään paikkaa josta espressoa saisi, koska sieltä ei tuntunut löytyvän, ja menin ensimmäiseen paikkaan joka tuli vastaan. Vieras kaupunki, niin ei tiennyt mihin mennä.
Senkin voi vielä todeta, että myös kahvilan johdon tulisi panostaa kahvin laatuun, jos itseään kehtaa kahvilaksi kutsua tai jos edes erikoiskahveja kehtaa myydä. Mm. valitsemalla oikean henkilön oikeaan tehtävään, motivoimalla, kouluttamalla, jne. Eri juttu on, että löytääkö henkilöä joka asia kiinnostaisi sen verran, että hommasta tulisi jotain.
Ja vielä. Näen myös asiakkaissa hieman "vikaa". Suomessa on paljon ihmisiä, jotka eivät tiedä millainen espresson tai cappuchinon tulisi olla. He tilaavat sen ja saavat kauheeta litkua verrattuna siihen mitä pitäisi/voisi saada, mutta ovat tyytyväisiä, koska luulevat, että tällaista se on. Tämän takia myös palautteen anto henkilökunnalle uupuu. Tämä on huonoksi erikoiskahvi"alalle", koska jos ihmiset miettivät, että cappuchino on vetistä maitoa, niin ostavatko he kauhean innoissaan enää kyseistä kahvia, edes muualta, vai tyytyvätkö juhla mokkaan?!
Pitäisi olla jokin erikoiskahvienystävät seura joka myöntää kahviloille "sertifikaatteja" tai "täältä saa laadukasta kahvia" -tarroja kahviloiden oviin/ikkunoihin. Kahvilat voisivat tehdä ilmoituksen halustaan tähän, ja seura tekisi täsmäiskuja valeasiakkaana kyseisiin kahviloihin, ja hyvän kahvin kahvilat saisivat kyseisiä osoituksia. Näin asiakkaat tietäisivät mistä saa hyvää kahvia, ja näin myös muut kahvilat alkaisivat panostamaan laatuunsa.